Krisen i Katalonien: Regeringen aktiverar paragraf 155 – 87 procent av bröstcancerfallen i Málaga botas – Benahavís är rikast

Krisen i Katalonien: Regeringen aktiverar paragraf 155 - 87 procent av bröstcancerfallen i Málaga botas - Benahavís är rikast

Krisen i Katalonien: Regeringen aktiverar paragraf 155

Tålamodet med katalanernas regeringsledare Carles Puigdemont är slut. Mariano Rajoy och hans regering i Madrid har nu fattat beslut om att aktivera den omtalade paragraf 155 i grundlagen som upplöser det katalanska parlamentet. Rent administrativt tar det en vecka att aktivera den men redan nu på lördag ska Rajoy hålla ett extrainkallat möte med sina ministrar med bara en punkt på dagordningen: att aktivera paragraf 155. Detta innebär således att Puigdemont ska anhållas och ställas inför riksrätt samtidigt som det katalanska parlamentet ska upplösas. Efter det ska Madrid överta det administrativa styret över Katalonien fram till nästa val. Den enda utväg som nu finns för Puigedemont är att utlysa val inom de närmaste dagarna.
Mariano Rajoy har stort stöd från både Ciudadanos och PSOE i det spanska parlamentet i frågan att ta detta drastiska beslut. Att ta till paragraf 155 i grundlagen har aldrig tidigare skett i Spaniens historia.

87 procent av bröstcancerfallen i Málaga botas

Allt fler kvinnor drabbas av bröstcancer men fler än någonsin botas också. De senaste siffrorna visar att 87 procent av de kvinnor som drabbas av bröstcancer i Málagaprovinsen botas. Det är det bästa resultatet någonsin.
Mellan 800-900 kvinnor i Málagaprovinsen drabbas varje år av den fruktade sjukdomen men tack vare den snabbare och effektivare behandlingen som nu finns vinner alltså 87 procent av kvinnorna kampen mot bröstcancer.

Benahavís är rikast

En ny rapport från skatteverket visar att Benahavís är Málagaprovinsens rikaste kommun. Enligt rapporten har genomsnittsinvånaren i Benahavís en årsinkomst på 28 428 euro. Efter Benahavís på listan kommer Rincon de la Victoria, Málaga, Marbella och Alhaurín de la Torre. På sista plats kommer Almáchar, där medelårsinkomsten bara är 12 363 euro. Rapporten visar tydligt på de stora inkomstskillnaderna som finns i Spanien.
Dock ligger Benahavís bara på plats nummer 172 på den nationella listan över kommuner med högst medelinkomst i landet. Ekonomiskt sett har invånarna i Madridförorten Pozuelo de Alarcón det bäst ställt av alla. Där uppgår medelårsinkomsten till 69 136 euro.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.