Entreprenörer på kusten blir representanter för Clean motions Zbee

Entreprenörer på kusten blir representanter för Clean motions Zbee

Paret Marie och Jimmy Wendt, ägare av EcoFilters Costa del Sol, blir nu tillsammans med Ecofilters Javea representanter för Clean Motion Sverige, som tillvekar elfordonet Zbee.
”Det ska bli superintressant att få förmånen att jobba med detta. Det som kusten behöver till sina starkt trafikerade orter är just ett sådant alternativ som Zbee kan erbjuda. Denna ’bil’, som klassas som en moppe i Sverige, förbrukar 4 KWh per 100Km vilket motsvarar en kostnad på 0,6 cent per km. Man kan ju fråga sig varför man ska köra omkring med ett fordon som väger 1 500 kg med en hastighet på 200 km/h bara för att shoppa eller lämna barnen på dagis”, säger Jimmy Wendt.
EcoFilters Costa del Sol har redan under sommaren fått in det första demonstrationsexemplaret som nu står i deras lokaler i Centro Idea. Och alla som är nyfikna samt intresserade är välkomna förbi butiken för att ta sig en närmare titt samt för att få mer information.
Detta fordon, Zbee, är en supereffektiv trehjulig scooter som är designad för att möta framtidens transportbehov. Zbee är ultralätt för att uppnå maximal effekt och ekonomi enlligt konceptet ”Lean Engineering”.
Zbee är tillverkad av ”state-of-the-art” FRP(Fibre Reinforced Plastic), vilket är ett material som ger en balans mellan säkerhet och vikt. Zbee är utrustad med trepunktsbälte, har plats för tre personer och så har den även ett låsbart baggageutrymme. Dessutom är parkeringsbromsen låsbar så att den utgör ett stöldskydd.
Zbee använder 7 procent av energin jämfört med en konventionell bränsledriven bil. Den smala profilen gör den är lätt att parkera och det är även lätta att ta sig fram i trafiken, utan varken ljud eller föroreningar.
Fordonet tillverkas i Trollhättan där fabriken sedan i juni håller till i nya lokaler på NEVS område. Där samarbetar de två företagen inom batterimanagement samt inköpssamarbete avseende framtida battericeller.
Zbee har redan mottagit två prestigeutmärkelser: WWF Climate Solver och Zennsströms Green Mentorship Award.

 
Du hittar Zbee hos EcoFilters Costa del Sol, Centro Idea, Ctra. de Mijas km. 3.6, Mijas

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.