Kaas & Kirkemann Försäkringsmäklare

Täcker din spanska hemförsäkring när du är ute och reser eller om du råkar ut för en olycka?

Hos Kaas & Kirkemann Försäkringsmäklare möter de ofta denna fråga samt många andra frågor. I Sverige är det vanligt att man tecknar en kombinerad försäkring som täcker hem, privatansvar och resa. I en hemförsäkring i Spanien inkluderas en privat ansvarsförsäkring. Du kan också kombinera din spanska bostadsförsäkring så att den täcker även byggnaden och bohaget. I en spansk hemförsäkring ingår det inte täckning för om du blir sjuk när du är ute och reser eller om du råkar ut för en olycka. Är du bosatt i Spanien är det endast om du har tecknat en olycksfallsförsäkring som du är täckt. Skulle du råka ut för en olycka får du ersättning om du blir delvis eller permanent invalid. Vill du ha täckning för sjukdom är du reser måste du teckna en reseförsäkring. Det finns reseförsäkringar som täcker antingen enskild resa eller alla dina resor under ett år (en årsreseförsäkring).
 
Har du barn i Spanien är det värt att överväga att teckna en olycksfallsförsäkring för barnet. Skolorna har olycksfallsförsäkring men försäkringssummorna är vanligtvis låga och täcker bara när barnet är i skolan. Utanför skolan är barnet alltså inte försäkrat om det sker en olycka, om inte föräldrarna har tecknat en olycksfallsförsäkring. Olycksfallsförsäkringen täcker även tandskador och kosmetiska operationer som följer efter en olycka. De flesta olycksfallsförsäkringar upphör när man fyller 70 år. Det finns en bra seniorolycksfallsförsäkring som kan tecknas upp till det att man fyller 75 år. Denna försäkring upphör först när man fyller 81 år.
 
Titta in till Kaas & Kirkemann om du har försäkringsfrågor eller om du vill ha mer information.
Tel. 952 47 83 83
Av Kaas & Kirkemann Försäkringsmäklare

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.