En kväll på Madre Selva Food & Book Gallery

En kväll på Madre Selva Food & Book Gallery

Bara ett stenkast ifrån kyrktorget i Fuengirola ligger den mysiga restaurangen Madre Selva Food & Book Gallery, där Antonio Tamasio och hans personal lagar utsökt mat samt blandar uppfriskande drinkar, som skämmer bort dina smaklökar med en kryddig upplevelse ihop med en fantastisk service.
 
En Suecos utsände berättar:
”Vi togs välkomnande emot av Antonio. Bara dekorationen och lokalerna är en upplevelse i sig, här är det fullt med böcker och historier. Vi njöt när vi gick igenom de tre lokalerna när vi gick ut till pation. Där blev vi så förförda av massa väster och färgglada möbler, så att vi beslutade oss för att tillbringa sensommaraftonen i det kulinariska sällskapet med Madre Selva.
 
Vi började kvällen med en iskall peruansk öl – Cusqueña. Medan vi satt och njöt av ölen ihop med boquerones och grillad majs, samt studerade den härliga menyn, kom en grupp svenska gäster och satt sig vid grannbordet. Inne i restaurangen satt en grupp från Finland, så visst är detta en restaurang som lockar nordbor. Vi inspirerades snart av de svenska bordsgrannarna till att prova en Pisco Sour, som är en drink som blivit uppfunnen i Lima för många år sedan… himmelsk. Menyn studerades lite till och i samråd med Antonio valde vi maten för kvällens middag.
 
Det ska sägas att det kan rekommenderas att fråga Antonio, för den fina menyn, med ett utsökt urval av rätter, kan gärna locka till att man äter för mycket. Så det är bättre att fråga och njuta några få med goda rätter och sedan komma tillbaka en annan gång för att prova någonting annat.
Menyn är uppdelad i tre delar: De Legendariska Rätterna, Det Dansande Välkomnandet och De Magiska Ritualerna. Det är alltså en litterär och poetisk meny som speglar att restaurangens ägare är skribent och förstår sig på att skapa betydelse i orden, ge dem smak och substans.
Först fick vi Dipeo Amazonico, hembakat ostbröd med tre olika dippsåser. Därefter tre huvudrätter. Mogambo – en läcker quinoasallad med ruccola, fetaost, oliver och mycket mer, fint serverat i ett stort tarlettskal. Sedan fick vi Turkana – pannkakor med nötkött, en god honungssås och färska grönsaker. Allting gott gratinerat, redo att avnjutas. Den sista rätten som vi åt var Reina Africana – kyckling med blommor, äpple och curry, en god sås med hallonglaze. Det var en dröm för smaklökarna och till detta passade den peruanska ölen (nummer två) utmärkt. Grannbordet åt samma rätt men de drack ett kraftigt rött vin till.
 
Måltiden avslutades med en kaffe och hembakad chokladkaka i den avslappnade atmosfären.”
 
Hos Madre Selva Food & Book Gallery finns det även plats för fördjupning i en spännande bok. Ta gärna med egen läsning men skulle du stå utan skriver Antonio Tamasio själv spännande romaner, på både spanska och engelska. Inspirationen hämtar han från hans många resor i de 40 länder som han besökt under åren. Du kan köpa böckerna i restaurangen men du kan också gratis hoppa ombord i en av de andra fängslande böckerna som står på de rustika trähyllorna i restaurangen, redo att läsas av nästa person.
 
Kom in för en pratstund med Antonio, njut av en kopp kaffe, en exotisk drink eller en god måltid och upplev ett förföriskt peruanskt intryck mitt i Fuengirola.
Du hittar Madre Selva på Calle Capitán 10 (precis vid ”restauranggatan”). Tel: 689 463 559.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.