Djurmisshandlare bakom lås och bom – Tre nya hotell planerade i Estepona – Vaktskifte på väg i Nerja

Djurmisshandlare bakom lås och bom - Tre nya hotell planerade i Estepona - Vaktskifte på väg i Nerja

Djurmisshandlare bakom lås och bom

Den tidigare chefen för kenneln i Torremolinos, Carmen Marín, fick under gårdagen (torsdag) fem dagar på sig att infinna sig hos kriminalvården för att sona sitt fängelsestraff för dokumentförfalskning och särskilt grov djurmisshandel. Det var i början av året som Carmen Marín dömdes till tre år och nio månaders fängelse och hon kommer nu, som första person i Spanien, att sona fängelsestraff för sina ogärningar mot djuren.
Det var en hemsk syn som mötte polis och företrädare från djurrättsföringar när de besökte kenneln Parque Animal i Torremolinos förra året. Rapporten om hundratals både katter och hundar med tydliga tecken på misshandel, väckte många upprörda känslor och fick stor uppmärksamhet i media i hela Málagaprovinsen.

Tre nya hotell planerade i Estepona

Estepona kommun har just utställt licenser för att bygga tre nya hotell i Esteponas gamla stadsdel. Dessa tre hotell kommer att ligga på de centrala gatorna Calle Terraza, Santa Ana och Caridad, och de kommer att inrättas i gamla byggnader som innan dess kommer att genomgå omfattande renoveringar. Hotellen kommer ha mellan 20-28 rum vardera och renoveringsbudgeterna ligger på mellan 300 000 – 350 000 euro. Totalt har Estepona kommun nu åtta hotellprojekt i den gamla stadsdelen som antingen ligger på ritbordet eller redan håller på att byggas.

Vaktskifte på väg i Nerja

Mycket tyder på att borgmästaren i Nerja, Rosa Arrabal från PSOE, kommer att avsättas nästa vecka. Hennes stödparti, Ciudadanos, är nämligen trötta på att byta sida i stadsrådet. Partiet är missnöjt med samarbetet och vill hellre stötta Partido Popular i en ny regering fram till nästa kommunval som äger rum år 2019.
Problemen mellan PSOE och deras tre stödpartier är ingenting nytt. Sedan kommunalvalet 2015 har PSOE suttit med ett ynkligt mandat (11 av 21 mandat) med stöd från Ciudadanos, Podemos och lokalpartiet EVA och samarbetet har varit allt annat än friktionsfritt. Förhoppningarna inför samarbetet var annars stora då PP förlorade deras absoluta majoritet för första gången på 20 år vid förra valet.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.