Allvarlig torka i hela Spanien – Nästan alla spanska män tar ut pappaledighet – Katalonien

Allvarlig torka i hela Spanien - Nästan alla spanska män tar ut pappaledighet - Katalonien

Allvarlig torka i hela Spanien

Det saknade regnet har under de senaste veckorna blivit ett problem i hela landet. På flera platser är vattenreservoarerna nere under tio procent av sin fulla kapacitet och det har konstaterats att läget inte varit så allvarligt sedan 1995, då det i bland annat i Málagaprovinsen inte hade fallit en droppe regn under nästan två år. Regnbristen har fått myndigheterna att aktivera en speciell vattenförbrukningsplan. Denna plan innehåller stora restriktioner för jordbruket från och med årsskiftet och kan även komma att drabba privatpersoner, om inte räddningen kommer – dvs. att det faller den mängd regn som krävs.
I norra Spanien visar prognosen regn till slutet av veckan, dock förväntas mängden bara bli droppar jämfört med den mängd regn som skulle vara nödvändig för att fylla på vattenreservoarerna lite.

Nästan alla spanska män tar ut pappaledighet

När pappaledigheten på 14 dagar infördes för nyblivna pappor för åtta år sedan var det bara ett fåtal som tog tillvara på möjligheten att vara hemma med sitt nyfödda barn. I dag ser det annorlunda och inte färre än 92 procent av spanska männen tar nu ut sin pappaledighet, som till och med har förlängts till fyra veckor. Samhällets inställning till att ta ut pappaledighet har förändrats rekordfort – inte minst bland arbetsgivarna, som från början inte såg med blida ögon på den lagen om pappaledighet.

Katalonien

Den stora oron i och omkring Katalonien är fortfarande dyr för regionen. Ett par tusen företag har redan valt att lämna regionen och i början av veckan förlorade Katalonien även värdskapet för European Medicines Agency nästa år. Barcelona förlorade omröstningen till både Milano och Amsterdam, som således stolt kan visa upp värdskapet som innebär att de får stå värd för flera av Europas största mässor, till glädje för städernas hotell, restauranger och annat näringsliv.
”För bara några månader sedan var Barcelona favorit gällande värdskapet men oron och den osäkerhet som i dag finns kopplad till Katalonien kostar mycket för både regionen och hela Spanien”, beklagar den spanska hälsoministern Dolors Montserrat.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.