Positiva siffror från bostadsmarknaden – Taxichaufförerna i motvind – Hard Rock Café kommer till Málaga

Positiva siffror från bostadsmarknaden - Taxichaufförerna i motvind - Hard Rock Café kommer till Málaga

Positiva siffror från bostadsmarknaden

Intresset för att köpa bostad i Málagaprovinsen fortsätter att öka. Under årets första nio månader genomfördes 22 823 bostadsaffärer, vilket motsvarar en ökning på 12,5 procent jämfört med föregående år eller en försäljningsökning på tio bostäder om dagen. Siffrorna kommer från spanska statistiska centralbyrån (INE).
I Málaga är det speciellt en bostadsaffär som väckt extra mycket uppmärksamhet. Det handlar om den stora, höga fastigheten som ligger i slutet av gågatan Calle Larios ned mot hamnen. Byggnaden går under namnet “La Equitativa” och har stått tom i ett par årtionden. Ägarförhållandena till den gamla fastigheten är komplicerade men den amerikanska investerargruppen Key International har nu köpt 60 procent av byggnaden och kan därför lägga press på de övriga ägarna för att tillslut få full kontroll över fastigheten, som kan tänkas vara perfekt som ett nytt hotell eller som exklusiva privata bostäder.

Taxichaufförerna i motvind

Domstolen i Madrid har just avlagt en dom i den årslånga striden mellan landets taxichaufförer och de privata chaufförerna som arbetar genom plattformarna Uber och Cabify. Domstolen ger privatchaufförerna rätt att arbeta och avvisar således taxichaufförernas begäran om att hänvisa till en gammal lag som säger att det endast får ställas ut en licens till privatchaufför per var 30:e taxilicens.
Domen innebär nu att 80 chaufförer i Madrid, som under dessa förhandlingar tvingats låta bli att arbeta, från och med i dag återigen kan sätta sig bakom ratten. Domen förväntas få en dominoeffekt och det uppskattas att 10 000 nya licenser utställs, fördelat över hela landet.
I Málagaprovinsen har myndigheterna nästan 1 000 ansökningar från privatchaufförer som ligger och väntar på att behandlas. Konflikten mellan taxichaufförerna samt Uber och Cabify var det som låg bakom den stora taxistrejken under årets feria i Málaga.

Hard Rock Café kommer till Málaga

Den populära amerikanska restaurangkedjan Hard Rock Café slår nästa år upp dörrarna till deras första restaurang i Málaga, närmare bestämt i lustbåtshamnen Muelle Uno. Hard Rock Café har i flera årtionden haft stora framgångar i världens storstäder. Deras koncept är klassisk amerikansk mat i kombination med musik och utställningar av världskända musikers instrument, klädesplagg m.m.
Förberedelserna inför öppnandet förväntas ta nio månader så den nya restaurangen kommer att vara öppningsklar tredje kvartalet 2018.
I dagsläget finns det bara två Hard Rock Café-restauranger i Andalusien, den ena ligger i Marbella och den andra i Sevilla.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.