Lyssna på din lever!
December kännetecknas av massa mat och dryck. Vi myser, men levern får arbeta hårt. När man tänker på hur viktigt leverns arbete är kan det verka underligt att många av oss överöser den med alkohol, för fet mat och socker, men det finns hjälp till din lever.

Här är sex tecken på att din lever behöver hjälp:

  • Vit/gulaktig tunga och dålig andedräkt
  • Vätskeansamlingar och/eller täppta bihålor
  • Sömnlöshet (typiskt är att vaknar mitt i natten mellan kl. 01-04)
  • Svullen mage
  • Bakfyllesymptom (beror på att kroppen är uttorkad, mineraler och B-vitaminer förloras och pH-värdet sänks)
  • Halsbränna
 
lever1Boldocynara från Vogel innehåller färska, ekologiska örter med många bitterämnen. Huvudingrediensen är kronärtskocka – en ört som främjar gallproduktionen. Gallan är med och hjälper leverns utrensningsprocess och är nödvändig i nedbrytningen av fettämnen. Kronärtskocka kan även sänka kolesterolnivån och regenerera cellerna i din lever. En annan ingrediens är maskros, som är naturligt vätskedrivande och som hjälper till att avgifta tarmsystemet. Innehållet av dessutom pepparmynta och boldo har en positiv effekt på tarmkramper och gaser. Finns i droppar.
 
Tistel (Silymarin) är kanske den mest kända av alla leverörter. Många försök har visat att tistel kan skydda levern och att just fröerna från denna växt kan normalisera leveraktiviteten efter belastning. I övrigt är den även en mycket stark antioxidant. Finns i kapslar.
 
Färskpressade juicer är stor hjälp för levern. Ta två morötter, två stjälkselleristavar, en rödbeta och ett äpple, helst ekologiskt och kör allt genom en juicepress. Drick juicen på fastande mage. Om du inte har en juicepress kan du i stället dricka Biotta Breuss saft.
 
Det är också viktigt att man dricker tillräckligt mycket vatten för att hjälpa levern i dess många arbetsuppgifter.
 
 
God jul hälsar Vitamina i Centro Idea!
Av Vitamina

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.