Det går enormt bra för Málagas flygplats – 40 procent av andalusierna närmar sig fattigdomsgränsen – Optimism i Málaga CF och ett spännande återseende

Det går enormt bra för Málagas flygplats - 40 procent av andalusierna närmar sig fattigdomsgränsen - Optimism i Málaga CF och ett spännande återseende

Det går enormt bra för Málagas flygplats

Under året som gått har flygplatsen i Málaga registrerat 17,6 miljoner passagerare. Det är över en miljon fler passagerare än år 2016, och nu tyder allting på att denna siffra kommer att runda 18 miljoner passagerare innan året är slut. Detta är en ökning på 12 procent och betyder nytt rekordår för flygplatsen – igen! Och det finns rikligt med plats för flygplatsen att växa, för med den nya terminalen har Málagas flygplats kapacitet till att i framtiden att ta emot 30 miljoner passagerare.
Med dessa siffror placerar Málaga flygplats sig som nummer fyra i listan över landets största flygplatser, mätt i antal passagerare, efter Madrid, Barcelona och Mallorca.

40 procent av andalusierna närmar sig fattigdomsgränsen

En ny undersökning från EU-kommissionen visar att två av fem andalusier lever under eller nära den av EU bestämda fattigdomsgränsen. Detta betyder att 40 procent av den andalusiska befolkningen har svårt att få hushållsbudgeten att räcka en hel månad/eller med jämna mellanrum tvingas fråga familj, vänner eller offentliga institutioner om hjälp. Bakom dessa tråkiga siffror gömmer sig det faktum att Andalusien fortfarande har landets högsta arbetslöshet och längsta inkomstnivå.

Optimism i Málaga CF – och ett spännande återseende

Med två segrar och en oavgjord match under de tre senaste matcherna på Estadio la Rosaleda i Málaga präglas nu laget av optimism, trots att laget fortfarande ligger i botten av La Liga. Och med Sevilla-klubben Betis i resultatmässig kris är det upplagt för en spännande match mellan de båda klubbarna på måndag, i Málaga. Matchstart kl. 21.00.
Då blir det också ett återseende med denna populära spelare:
 
malaga dec
Joaquin jublar under de gyllene Champions League-dagarna tillsammans med två andra före detta Málagaspelarna: Demichelis och Camacho.
Han, den 36-åriga Joaquin, lyste under de glada och framgångsrika Málaga-dagarna i Champions League under säsongen 2012-2013. Med sin hastighet, acceleration och sina offensiva dribblingar på högerkanten höll han försvaret uppe. Joaquin spelade för Málaga CF åren 2011-2013 för att därefter ge sig ut på sitt första utlandsäventyr i sin långa karriär, nämligen till Fiorentina i Italien. Joaquin är nu tillbaka i sin barndomsklubb Real Betis i Sevilla. Biljetter till matchen Málaga CF – Betis på måndag kan fås genom att kontakta den danska supporterklubben till Málaga CF, La Peña de Dinamarca: kontakt@malaga-support.dk – tel. +34 617 700 424

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.