Bostadsmarknaden: byggandet hinner inte möta efterfrågan – Arbetsmarknaden: arbetslösheten 24 procent i Andalusien jämfört med 17 procent i Spanien – Start på Málagas överlevnadskamp

Bostadsmarknaden: byggandet hinner inte möta efterfrågan - Arbetsmarknaden: arbetslösheten 24 procent i Andalusien jämfört med 17 procent i Spanien - Start på Málagas överlevnadskamp

Bostadsmarknaden: byggandet hinner inte möta efterfrågan

Under 2017 fick 4 895 sina tillstånd. Det är en ökning av 60 procent under bara ett enda år. Men trots den stora ökningen kan byggandet i Málagaprovinsen inte uppfylla efterfrågan. Enligt provinsens entreprenörer ligger efterfrågan nu på drygt 20 000 – 25 000 bostäder om året och man försöker påverka myndigheterna med att man inte hinner möta efterfrågan varför det skulle behövas utställas fler bygglov, och med det skulle det skapas fler arbetstillfällen. Tillsvidare försäkrar branschorganisationen att vi inte är på väg in i en ny bostadsbubbla och hänvisar till att det i mitten av 00-talet byggdes 45 000 bostäder om året i provinsen.
 
{loadposition google}

 

Arbetsmarknaden: arbetslösheten 24 procent i Andalusien jämfört med 17 procent i Spanien

Gällande sysselsättningen går det åt rätt håll men trots ett bra år är arbetslösheten fortfarande det största problemet i Spanien. Och även om arbetslösheten har minskat med nästan en halv miljon personer går fortfarande 3,8 miljoner personen utan jobb i Spanien, vilket motsvarar 17 procent.
I Andalusien minskade arbetslösheten med 160 000 personer förra året. Det betyder att antalet arbetslösa nu uppgår till 960 000 personer, vilket motsvarar en arbetslöshet på 24 procent. Tillsammans med regionen Extremadura har Andalusien Spaniens högsta arbetslöshet.

Start på Málagas överlevnadskamp

Under denna den 10:e säsongen i den bästa spanska fotbollsligan, La Liga, har Málaga C.F. fått allvarliga problem. Ett komplicerat ledarskap av ägaren shejk Al-Thani ligger bakom att det saknas idrottsmässiga investeringar, vilket i sin tur gör att laget är i en ytterst hotad situation att ryckas ned från La Liga.
Andra halvan av turneringen började förra helgen, då Málaga-laget i Eibar visade ny energi och vilja med den nya tränaren Jose Gonzalez vid rodret. Det blev 1-1 i den svåra utomhusmatchen i Baskien.
Nu ska de goda takterna följas upp under lördagens hemmamatch på Estadio la Rosaleda då Málaga C.F. möter säsongens stora överraskning Girona, från Katalonien. Kick off kl. 18.30.
Lagets kapten Recio säger som det är: ”Vi behöver 25 poäng under de matcher som är kvar denna säsong för att överleva i La Liga!”
Och så är det nödvändigt med ytterligare förstärkning. I onsdag kom således den före detta Málaga-spelaren Samu Garcia tillbaka via ett låneavtal med Levante.
Biljetter till matchen Málaga C.F. – Girona kan säkras genom La Peña de Dinamarca, kontakt@malaga-support.dk eller info@malaga-support.dk – tel. +34 617 700 424
 
{loadposition google}
 

Varning! Processionslarverna är redan i farten

Redan för två veckor sedan började det höras varningar för processionslarverna, även kallade pinjelarver och på spanska ”procesionaria del pino”, som setts i flera områden kring speciellt hästkapplösningsbanan och närliggande områden i Mijas Costa. Men nu har de också setts på flera andra platser längs kusten.
Processionslarverna bygger bomullsliknande bon i pinjeträd, där de äter på barren, tills de är tillräckligt stora för att lämna trädet och ger sig iväg ned mot marken, för att söka föda samt för att senare gräva ned sig för att förpuppas. Och det är i just det stadium, när larverna lämnar träden och kommer ned på marken och på gator, som de är farliga, och speciellt utgör de fara för barn och djur. Dessa larver har nämligen hår på kropparna som innehåller ett starkt gift som ger kraftiga utslag och som också kan leda till andningssvårigheter, speciellt hos barn. Djur, såsom sällskapshundar, kan få håren på sina tassar som de sedan får på tungan när de slickar tassarna för att lindra klådan. I värsta fall svullnar tungan på djuret då upp, hunden kan få kraftiga kräkningar och i allvarliga fall så har det även lett till döden. Så speciellt hundägare varnas för att vara uppmärksamma när de är ute och rastar sina hundar.
Är du hundägare kan du läsa mer om processionslarver här
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.