Fuengirola ger del i bostad till äldre – Spanien antar en ny, stängare djurlag – Fler drabbas av cancer – och fler friskförklaras

Fuengirola ger del i bostad till äldre - Spanien antar en ny, stängare djurlag - Fler drabbas av cancer – och fler friskförklaras

Fuengirola ger del i bostad till äldre

Ett nytt socialt projekt har startats i Fuengirola. Denna vecka har kommunen nämligen antagit ett förslag som ska säkra äldre med låg inkomst ett anständigt gratis boende. Kommunen har nämligen flera tomma bostäder som nu ska ställas i ordning till stadens pensionärer – dem som mottar statens lägsta pension, som inte har några tillgångar och som har svårt att få ekonomin att gå ihop.
Bostäderna ska delas mellan två eller tre pensionärer (beroende på bostadens storlek), de boende får varsitt sovrum och så delar de kök, badrum och vardagsrum med varandra. De äldre får på detta sätt ett bra boende och underlättar samtidigt kommunens arbete.
 
{loadposition google} 

Spanien antar en ny, stängare djurlag

Spanien har antagit en ny djurlag som förbjuder kupering av svansar och öron, borttagande av tänder och klor samt bortopererande av stämband, samt generellt alla operationer på djur som endast har kosmetiskt syfte. Den nya lagen förbjuder även att djur används som belöningar liksom att den säger att man ska undvika att ge djur till barn under 16 år utan föräldrarnas samtycke.
Lagen trädde i kraft i går, torsdag, och den nationella djurrättsföreningen i Spanien är glad att lagen äntligen antagits, efter tio års väntetid. Föreningen betonar dock att det finns utrymme för regionala skillnader i lagstiftningen, varför landets regioner uppmanas till att gå igenom sina lagar, så att de nu lever upp till den nya, strängare lagstiftningen.
 

Fler drabbas av cancer – och fler friskförklaras

Under förra årets registrerades 7 406 nya cancerfall i Málagaprovinsen. Det motsvarar att per 100 000 invånare drabbades 455 personer av den allvarliga sjukdomen förra året. Det är en liten ökning jämfört med 2016 men långt under genomsnittet för landet som ligger på 491 personer per 100 000 invånare.
I två av tre fall handlar det om män som fått cancer.
De senaste siffrorna visar som tur är också en ökning i antalet patienter som tillfrisknar, 53 procent av alla cancerpatienter i Spanien i dag friskförklaras.
 
{loadposition google}

Karneval i Málaga

I morgon, lördag, är det dags för årets stora karneval i provinshuvudstaden Málaga. Denna karneval är mycket uppskattad för att vara multikulturell, färgglad och spontan, samt för att den firas på många olika platser i staden, inklusive i gamla stan. Under de kommande dagarna kan det upplevas sång, musik, parader och mycket mer på stadens gator och torg, och det finns även serveringar med bland annat för trakten typiska grytor samt risrätter och mycket mer.
Urval ur händelsekalendern för kommande dagar:
3/2 – Karnevalen börjar med uppträdanden på gator och torg kl. 17.00 och karnevalens Gud och Gudinna röstas fram på Plaza de la Constitución kl. 21.10
4/2 – Stor parad genom stadens centrala gator kl. 17.00
5-8/2 – Uppträdanden på stadens gator och torg kl.17.00-23.00
9/2 – Barnens parad kl. 12.00 samt Dragqueen-tävling på Plaza de la Constitución kl. 21.00
10/2 – La Batalla de Flores på Calle Larios kl. 19.30
11/2 – La Gran Boquerona på Plaza de la Constitución kl. 13.00 och Ansjovinsens begravning på La Malagueta med start kl. 16.00
Se mer på: www.carnavaldemalaga.es/index.php/agenda/month.calendar

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.