Dålig månad för arbetslösheten – Iskall vecka – 11-årig flicka har fött barn, barnets pappa är hennes bror

Dålig månad för arbetslösheten - Iskall vecka - 11-årig flicka har fött barn, barnets pappa är hennes bror

Dålig månad för arbetslösheten

Januari är alltid en svår månad för den spanska arbetslösheten men i år har den varit extra hård. Inte färre än 66 000 personer förlorade jobbet förra månaden – varav 2 200 arbetstillfällen försvann i Málagaprovinsen. Inte helt oväntat denna tid på året har det försvunnit arbetstillfällen inom först och främst servicebranschen.
Arbetslösheten i Spanien närmar sig nu 3,5 miljoner personer, vilket motsvarar 17 procent av landets invånare i arbetsför ålder. Det är ca en halv miljon färre arbetslösa än samma tid förra året.

 
{loadposition google} 

Iskall vecka

Förra veckan upplevde Costa del Sol mycket kraftiga vindar och denna vecka sjunker kvicksilvret rejält.
Under den gångna helgen och ända fram till tisdagen har det varit kraftiga snöfall på flera platser i Spanien. Till och med i Ronda och Antequera, bara 40 km norr om Málaga, tvingades bilisterna ta fram snökedjorna till bilarna.
I de flesta kuststäder har nattemperaturerna varit nere på bara fem grader och bara ett stenkast inåt landet nådde temperaturen närmare fryspunkten. Och inte har de kalla vindarna gjort det lättare att hålla värmen.
Det meteorologiska institutet i Spanien (Aemet) visar nu i sina prognoser att kylan kommer att hålla i sig hela veckan, dock förväntas de kalla vindarna mojna.
 
{loadposition google} 

11-årig flicka har fött barn – barnets pappa är hennes bror

En 11-årig spansk flicka boende i Murcia födde förra veckan ett barn. Nu har det visat sig att pappan till barnet är hennes egen 14-åriga bror. Men då brodern bara var 13 år när samlaget ägde rum har han inte, på grund av sin unga ålder, straffansvar.
Myndigheterna är inkopplade i fallet och undersöker nu omständigheterna kring det skedda och det första steget har varit att via ett DNA-test fastställa att brodern är pappa till det nyfödda barnet.
Det rör sig naturligtvis om ett väldigt ovanligt fall, men de sociala myndigheterna i Murcia har sagt att de inte funnit att det skulle råda några problem inom familjen.
Flickan ska inte ha vetat om att hon var gravid förrän hon skulle föda.
Både mamman (flickan), pappan (brodern) och det nyfödda barnet rapporteras, trots omständigheterna, må bra.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.