La Sueca hälsar välkommen till – En Sueco februari 2018!

La Sueca hälsar välkommen till - En Sueco februari 2018!

Just nu i skrivande stund sitter jag på En Suecos redaktion med alla artiklar färdigskrivna. Jag känner mig stolt över att vara en del av detta magasin som varje månad levererar spännande artiklar till drygt 40 000 läsare. Det som jag trivs så bra med att skriva för En Sueco är det breda spektrum av ämnen som detta magasin levererar varje månad. Jag vet att många svenskar som nyligen kommit till Spanien, och även vi som bott här en längre tid, gärna läser magasinets utflyktsartiklar, som tar med läsarna på både vandringar i närområdet samt i andra delar av landet. Liksom att landets kultur och gastronomi alltid är populära ämnen. Men med ett vardagsliv i Spanien så handlar livet här för många inte bara om nöjen och resor. Många av oss arbetar för att kunna betala våra räkningar. Många av oss många följer också med i regionens och landets ekonomi och politik, liksom i omvärldspolitik och -ekonomi. Vi vet att allt detta påverkar vardagen, oavsett var vi bor. Därför skriver vi i En Sueco även om dessa ämnen.
 
Själv tycker jag att jag som resident i Spanien har skyldighet att följa med i vad som sker i landet. Hur ska jag annars kunna rösta i lokalvalen? Att rösta är ju både min rättighet och skyldighet. Och som svensk medborgare med rösträtt i Sverige anser jag att det är viktigt att följa med i även svensk politik, då också den påverkar mitt liv, även om jag flyttat utomlands. Hur ska jag annars kunna rösta i svenska riksdagsval? Det är också min rättighet och skyldighet. Och det är ju en självklarhet att jag vill visa, på det sätt som jag kan, hur jag tycker och tänker i olika frågor. Och så kan jag fortsätta med EU-politik och omvärldspolitik. Jag kan inte bara för att jag flyttat till ett solrikt land lägga mig på stranden och slappa. Jag anser att jag har ansvar över mitt liv och då har jag även ansvar över att följa med i vad som sker i världen. Hur ska jag annars kunna ta ställning när jag t ex ska rösta?
Livet på Costa del Sol är lika mycket verklighet som på andra platser i världen.
 
Costa del Sol är en härlig plats med många möjligheter att njuta inte bara under lediga stunder utan även i vardagen. Och allt detta som ryms i livet på Costa del Sol är också det som vi vill återge i En Sueco – det viktigaste för att kunna följa med i politiken och ekonomin, nöjen som utflykter, gastronomi, mode och kultur m.m. och samtidigt berättar vi också om möten med spännande människor här samt även längre resor. Denna månad kan ni t ex läsa om situationen i Katalonien liksom om varför det är viktigt att ha privat pensionssparande här i Spanien. Ni kan följa med till Granada där en av våra journalister tar oss med till ett anrikt hotell (förövrigt så kan ni läsa mer om resan till Granada även i mars och april). Själv så har jag träffat jazzsångerskan Lisa Lovbrand som just nu befinner sig i Marbella och så har jag tittat närmare på livsmedelsutvecklingen – om vi snart kan förvänta oss insekter på tallriken. Och om ni som jag tycker om att vandra och upptäcka spännande natur så har ni möjlighet att följa med till Portugal och få tips kring leden Rota Vicentina, som blivit certifierad med den finaste kvalitetsutmärkelsen som en vandringsled kan få i Europa, och gillar ni matlagning så får ni i detta nummer receptet till en typisk spansk vintergryta!
 
 
Trevlig läsning!
 
Sara Laine
sara@norrbom.com
Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.