La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2018

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco mars 2018

Liksom tidigare år har vi på En Suecos redaktion haft en hektisk februari då vi jobbat stenhårt med den Bostadsspecial som är med i detta nummer. Anledningen till att vi fokuserar på att göra en Bostadsspecial i år, liksom flera föregående år, är dels för att informera om bostadsmarknaden på kusten för dem som är sugna på att köpa bostad här – svenskars intresse för att köpa bostad i Spanien går ju inte att ta miste på! – och så tycker vi att det är superkul att kunna erbjuda en specialdel i magasinet som så många efterfrågar. Efter förra årets succé med att integrera Bostadspecialen i magasinet har vi lyssnat på er läsare och annonsörer, och bestämt oss för att ha samma format i år igen!

 
Alla vi som jobbar på redaktionen för En Sueco har gjort resan att lämna vårt fädernesland, packat kappsäcken och flyttat. Och alla har vi blivit kvar. När vi suttit och pratat om varför så har vi en gemensam, inte speciellt originell, nämnare – klimatet. Solen här på vår härliga kust värmer ju så gott! Sedan har vi ju alla våra mer privata historier om vad som får oss att lockas av livet här, liksom du som läser detta just nu. Kanske du har en annorlunda historia som du vill dela med dig av? Maila mig och berätta!
 
Marsmånad handlar dock inte bara om att köpa bostad på Costa del Sol. I år infaller ju påsken i slutet av månaden och denna högtid firas ordentligt i vår vackra provinshuvudstad Málaga. Ta en titt i månadens Que Pasa-del så får du tips om vilka dagar det firas lite extra med de för påsken karaktäristiska, bombastiska påskprocessioner som leder längs Málagas centrala gator och torg. Vill du inte ge dig in i folkträngseln i centrala Málaga så firas påsken med processioner, i mindre skala, även i de andra kuststäderna.
 
Men påsken i Spanien handlar inte bara om processioner. Känner du t ex till att det i Elche odlas vita(!) palmblad? Har du inspiration nog till att fylla påskbordet med spanska influenser? Vet du varför män går runt i läskiga masker under påskfirandet i Puente Genil? Allt detta får du svar på i detta nummer av En Sueco.
 
Vidare firas också en temadag i Spanien denna månad, närmare bestämt fars dag, och i den artikeln tar jag en närmare titt på varför papporna i Spanien firas i mars i stället för i november, då ju pappor firas i Sverige.
 
Som ni kan se bjuder mars i Spanien på en hel del, så nu ska jag låta er fortsätta läsningen av detta magasin och låta er svepas med i våra duktiga journalisters både spännande och informativa artiklar.
 
Psst! Missa inte att Bostadsspecialen kan laddas ned som separat pdf via www.ensueco.com, du kan också lätt kopiera länken och kopiera in den i ett e-mail till vänner du vet är nyfikna på att köpa bostad här i härliga Spanien.
 
Glad påsk!
Sara Laine
 

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.