La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2018!

La Sueca hälsar välkommen till En Sueco januari 2018!

Denna månad har jag, just när jag blivit färdig med den första versionen av denna artikel vari jag hälsar er läsare varmt välkomna till ytterligare ett år med En Sueco, bestämt mig för att skriva om alltihop. Den ursprungliga versionen var en tillbakablick på bland annat det politiska året med kommentarer om en viss så kallad president i väster, vars beteende hör hemma i en narcissistisk sandlåda där han kan vältrar sig i multimiljonbelopp medan bara en bråkdel av tillgångarna skulle kunna förändra många människors liv. Vidare såg jag även tillbaka på t ex på en dag som berört mig starkt, nämligen den 7 april då min födelsestad Stockholm utsattes för ett terrorattentat. Artikeln avslutades med min rädsla för 5G, som nu svenska Strålskyddsmyndigheten allvarligt varnar för och vill stoppa tills fler forskningsresultat kan visa på klara konsekvenser av denna utveckling – skadar det oss människor samt vår omgivning eller inte?
 
Men så satt jag och funderade och nej, jag vill inte börja det nya året med allt som har tyngt mig 2017. Visst kan det vara intressant att göra tillbakablickar och spekulera över framtiden, men nu för tiden genomsyras sådana funderingar av för mycket negativitet, både här och där och överallt. Jag har i stället bestämt mig för att börja året med positiv energi!
 
Så nu i stället, hälsar jag er, En Suecos läsare, till ett nytt år, som mina kollegor här på En Sueco-redaktionen och jag själv ska göra allt för att fylla med intressant läsning.
 
Denna månad kan ni i detta magasin som ni håller i handen läsa bland annat två artiklar från möten med två fantastiska människor, som bägge gör allt vad som står i deras makt för att hjälpa andra. Visst gör de det på olika sätt men bägge är lika osjälviska, målmedvetna och lika inspirerande. Marianne Steneholm är en av dem. Hon har bara på ett år samlat ihop närmare 50 000 euro som hon skänkt till Maiti Nepal, som arbetar både dag och natt för att hjälpa och rädda unga flickor och kvinnor från trafficking i Nepal. En historia som berättar om upplevelserna i Nepal samtidigt som hon delar med sig om hur hennes syn på livet förändrats efter resan hon gjorde i slutet av 2017.
Den andra ni får möta är Thomas Johansson (som ni också ser på framsidan), som är månadens profil. Han är onekligen en sann och skicklig företagare och PGA Pro och har en golfakademi i Murcia. Men det som driver honom är kanske inte det som många först tänker på – att tjäna så mycket pengar till sig själv som möjligt. Nej, Thomas Johansson han har ett annat syfte, nämligen att hjälpa andra inom hans idrottsgrenar – att nå deras drömmar.
 
Så låt er inspireras!
 
Och har du kanske en artikelidé, känner någon som har en spännande livshistoria eller ovanlig hobby? Eller bor du i en liten by långt bort från alla turister och vill berätta om livet där? Eller kanske du bor i ett speciellt hus med en spännande historia och vill berätta om detta – kanske till och med bjuda in läsarna hem till dig och presentera en gammal historisk eller ovanlig typisk spansk pryl? Eller så har du kanske stött på någonting i den spanska byråkratin, eller någon annanstans, som det behövs tas en närmare titt på?
Kontakta mig så kan vi tala vidare om det!
 
Välkomna till ett nytt år tillsammans med En Sueco!
Sara Laine
sara@norrbom.com

 

Av Sara Laine

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.