Utflykt till Alhambra – så gör du

Här på En Sueco får vi ofta läsarfrågor som handlar om biljettsystemet när de ska besöka Spaniens mest besökta turistattraktion: Alhambra i Granada.
Vår utsända har nyligen varit på plats och delar här med sig av sina erfarenheter:
 
Alhambra är med sina 6 000 besökare om dagen den mest besökta sevärdheten i Spanien. Och det rekommenderas att man bokar sitt inträde i god tid. Gör er själva en tjänst och köp den biljett som inkluderar en tur runt i det imponerade och vackra Palacios Nazaries. Denna biljett heter ”Alhambra General” och kostar i skrivande stund 14 euro, och tänk på att du när du köper denna biljett ska välja vilken tidpunkt som du vill se Palacios Nazaries.
 
Tiden för inträdet till Palacios Nazaries hålls mycket strikt på grund av restriktioner för antalet besökare och du bör vara på plats ca 30 minuter innan. Om du inte besöker Palacios Nazaries inom den angivna tiden kommer du nämligen att missa din plats för besöket. Dock har du med din biljett fortfarande tillgång till själva Alhambra – trädgårdarna m.m. resten av dagen. Du väljer alltså själv vilken tid du går in genom huvudingången och kan promenera runt och se trädgårdarna ett par timmar innan eller efter din bokade tid till Palacios Nazaries.
Bottom of Form
 

Guide till köp av biljett till Alhambra

Förr gick det att köpa biljetter till Alhambra via TicketMaster men nu för tiden kan biljetter dock bara köpas direkt hos Alhambra, antingen på Alhambras webbplats eller i automaterna vid ingången till Alhambra. Men då biljetterna bör köpas i god tid är det första alternativet som gäller för de första – alltså onlineköp.
 
Var dock uppmärksam på att det på internet finns många länkar till platser där det sägs att du kan köpa biljetter, men det är falskt – det går INTE att köpa riktiga biljetter genom andra agenter. Den enda möjligheten att köpa på annan plats än Alhambras egen sida är att köpa via resebolag, som säljer paketlösningar med t ex inträde+guide+buss, men var försiktig, här finns det gott om lurendrejare, så välj endast bolag som du har bra referenser om.
 
Viktigt att veta är också att även om du köper dina biljetter via Alhambras webbplats kan datum eller tidpunkt för besöket inte ändras, samt bemärk: köpet är inte genomfört innan du erhåller bokningsnummer.
 

Biljetter online, guide och relevant information


Välj vilken typ av biljett du vill ha och tryck ”Buy tickets”, följ därefter instruktionerna på sidan.
 
Många svenskar har varit med om att de inte kan betala med deras svenska VISA-kort och det rekommenderas att man använder Mastercard i stället.
När bokningen är gjord får du ett e-mail med en bokningsbekräftelse samt ett dokument som innehåller en QR-kod. Detta dokument ska du skriva ut och ta med dig, och det får inte vara skrynkligt eller otydligt, detta då QR-koden ska scannas och fungera som din biljett.
 
Är du pensionär och köper ”MAYORES 65 A.UE”-biljett bör du vara uppmärksam på att du ska gå till biljettluckan vid ingången till Alhambra. Här fås, mot uppvisande av ID-kort med foto samt födelsedatum, den biljett med QR-kod som du behöver för att komma in.
Andra biljettyper har QR-kod när de skrivs ut.
 
Biljettpriser för ett dagsbesök (inklusive inträde till Alcazaba, Palacios Nazaries, Generalife, Palacio de Carlos V och Baño de la Mezquita).
(Inne på sidan står det 14 euro, men det tillkommer avgifter på alla biljettpriser, så de verkliga priserna (i skrivande stund) är de som anges här:
Vuxna: 14,85 euro
Barn under 12 år: Gratis inträde
Barn mellan 12-15 år: 8,48 euro
Pensionärer (65+): 9,54 euro
Euro <26: 9,54 euro
Funktionshindrade (med mer än 32 procent invaliditet och vid presentation av giltig dokumentation): 8,48 euro
OBS: Även om det är gratis inträde för barn under 12 år ska dessa biljetter beställas på samma sätt som andra biljetter, detta då alla besökare ska visa biljett med QR-kod vid ingången.
 
Biljettpriser för kvällsbesök 
Kvällsbesök till Nazaries-palatsen
Vuxna: 8.48 euro
Euro <26: 6.36 euro

Barn under 12 år: Gratis inträde.
 
Kvällsbesök Generalife

Vuxna: 5.30 euro
Euro <26: 4.24 euro

Barn under 12 år: Gratis inträde.
 
Inträde till trädgårdarna, Alcazaba-fästningen och Generalife

Vuxna: 7.42 euro
Euro <26: 6.36 euro

Barn under 12 år: Gratis inträde.
 
Audioguide

En audioguide (en liten mobilliknande apparat med hörlurar) kan hyras vid ingången för 6 euro. Detta är absolut värt pengarna då det finns mycket få informationstavlor i Alhambra. Audioguiden finns på engelska och fyra andra språk, dock inte på svenska.
Av Alexandra Stentoft (2016), uppdaterad och redigerad av Louise Mercedes Frank (2018)

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.