Stöd cancerhospicet Cudeca och få samtidigt en fantastisk konsertupplevelse. Så låter uppmaningen riktad till alla när Europas bästa Queen-tribute spelar till fördel för Cudeca på Castillo Sohail i Fuengriola lördagen den 21 april.
 
Allting började i liten skala för över tio år sedan. I dag är de efterfrågade i hela Nordeuropa samt i stora delar av USA.
 

Från hobby till allvar

Bjarke Baisner sjunger, liknar, uppträder och beter sig precis som den legendariska Freddie Mercury, och hans fyra bandmedlemmar är med i leken. De gör det så bra att Queen Machine i dag är det närmaste man kan komma originalet Queen, och tusentals personer ser deras konserter.
”Vi är som Queen var i deras tidiga dagar. Det var då de var som bäst och också alltid överraskade på scenen. Det är också så som publiken förväntar sig att se oss”, berättar Peter Jeppesen, gitarrist och bandets talesman. Han har varit med sedan starten 2008. Han fortsätter: ”Först gjorde vi detta bara på skoj men så blev det plötsligt allvar – på ett bra sätt. Vi gick från att spela för liten publik på små ställen till att stå framför 10 000-20 000 personer på stora festivaler. Det är svårt att greppa men folk vill se och höra oss. Folk vill ha Queen.”
Queen Machine gör allt för att leverera.
 

Många små detaljer

Det populära bandet tycker att det är viktigt att utvecklas, förbättras och arbeta med små detaljer som kan göra deras konserter så autentiska som möjligt.
”Vi skapar hela tiden nya shower och vi fokuserar mycket på små finesser för att komma så nära originalet Queen som möjligt”, berättar gitarristen. På grund av detta är också musikernas kostymer skräddarsydda utifrån de kläder som Queen-medlemmarna hade och ljusföreställningen samt scenen är nästan likadana som under de stora Queen-konserterna på 1980-talet. Det är noga med detaljer, även om några av dem är så små att de inte syns. Det sistnämnda gäller bland annat gitarristens plektrum.
 

Brian May och Roger Taylor säger okej

Det handlar nämligen inte om ett vanligt plektrum utan i stället om det gamla, original-six-pence-myntet som Brian May spelade med under Queens storhetstid.
”Vi har haft nöjet att träffa Queens originalgitarrist, Brian May, och även trumslagaren, Roger Taylor, för några år sedan. De kände faktiskt till oss och vår show, så vi är godkända”, avslutar Peter Jeppesen muntert.
 
Nu väntar en lång men spännande vår och sommar med nya konserter i hela Europa samt i USA, där bandet fick sitt genombrott förra året. Men innan dess ger Europas bästa Queen-tribute sin första konsert i Spanien, när de den 21 april spelar på Castillo Sohail i Fuengirola.
 

Lite om Cudeca


Cancerhospicet Cudeca har sedan starten 1992 tagit hand om fler än 10 500 cancerpatienter på Costa del Sol. En del får bo på Cudecas hospice i Benalmádena medan andra får daglig behandling och omsorg i deras privata hem. Alla cancerpatienter kan söka hjälp hos Cudeca. Kön, ålder, religion och nationalitet spelar ingen roll.
Bara förra året vårdade Cudeca över 1 000 patienter, och antalet ökar varje år. Detta gör att cancerhospicet är i behov av mer resurser. Endast 8 procent av Cudecas budget kommer från statliga bidrag, de resterande 92 procent kommer från privata donationer, Cudecas second hand-butiker samt flera välgörenhetsevenemang.
 

Biljettpriser & försäljningsställen


Biljettpriser:

Ståplats 18 euro och sittplats 25 euro.

Biljetter kan köpas hos:

Fuengirola: UniOptica samt Café La Vida

Mijas: Vitamina samt Loft & Roomers

Marbella: Loft & Roomers

Torre del Mar: Maddie 686 72 23 49 Almuñécar: Bent 630 71 32 28
Mer information fås hos: henrik@eventhuset.es / tel. +34 670 63 57 86
 
På konsertstället, Castillo Sohail, kommer det att finnas barer samt servering av enklare mat, som öppnar kl. 19.00.
Queen Machine går på scenen kl. 21.30.
Konserten arrangeras av den skandinaviska organisationen Make Help i nära samarbete med Cudeca och Fuengirola kommun.
 

Vackra Castillo Sohail


Den gamla, medeltida borgen i Fuengirola är en av Andalusiens finaste konsertställen. Men så har det inte alltid varit. Castillo Sohail har varit i riktigt dåligt skick efter forna tiders många krig och borgen bombades nästan helt till grunden. Därför har borgen under långa perioder av 1800-1900-talen varit i privat ägo. Kommunen visste helt enkelt inte vad de skulle med ruinerna till. Men år 1989 kom Castillo Sohail i kommunens ägo och 1995-1997 restaurerades den och i samma veva blev den också delvis återuppbyggd.
Nu för tiden hålls det ca 12-15 konserter på Castillo Sohail varje år, och borgen utgör även ramarna för flera andra kulturevenemang.
 

Paul Maxwell


Det blir massa underhållning och bra musik på Castillo Sohail hela kvällen den 21 april. Klockan 20.15 uppträder Paul Maxwell – även kallad The Piano Man. Paul Maxwell är en självklarhet på de bästa konsertställena i Marbella och har flera gånger uppträtt med prominenta namn såsom Lionel Richie, Gary Moore, Michael Bolton och Ricky Martin. Paul Maxwell spelar bland annat det bästa från Elton John, Louis Armstrong, Tom Jones och Tina Turner kombinerat med sin egen musik. Allting ackompanjerat av hans fina, vita piano.
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.