Bra appar för din resa till Spanien under 2018 – del 2

Bra appar för din resa till Spanien under 2018 – del 2

I En Suecos februarinummer presenterade redaktionen ett första urval av bra appar för en resa till Spanien, som du naturligtvis även kan ha nytta av om du bor i Spanien.
Denna månad har vi förberett presentationer av ytterligare fem bra appar till dig!
 

Parkering

Telpark är en parkeringsapp med vilken man betalar för sin parkering med sin telefon, via sitt kontokort. Appen gör så att man slipper betala med mynt i en parkeringsautomat och samtidigt är den jättelätt att använda. Det går även att förlänga parkeringstiden med hjälp av telefonen med appen, så att man inte behöver springa tillbaka till parkeringsautomaten, och man får även en varning när den tid som man betalat för snart löper ut. Det går också att hitta lediga parkeringar samt reservera parkering vid tågstationer och flygplats.
Appen går att använda på många platser i Spanien – de första platserna på Costa del Sol där appen kan användas är Fuengirola, Benalmádena och Málaga.
 

TheFork/ElTenedor

TheFork är en app med många restauranger i alla möjliga prisklasser, och den inkluderar även en del riktigt bra topp restauranger. Med över 45 000 partnerrestauranger kan du med denna app hitta just en restaurang i den stil som du vill besöka. Appen är användarvänlig och det är lätt att söka efter restauranger baserat på deras gastronomiska inriktning. Det går också att se andra användares betyg och kommentarer om restauranger innan du gör ditt val, och om du saknar inspiration finns det bra hjälp att få med denna app. En del restauranger har kampanjerbjudanden och så mycket om -50 procents rabatt på notan.
 

Google Maps

Google Maps är en app med online-karttjänst som gör det möjligt för dig att se var du befinner dig samt planera resvägar till fots, på cykel, i bil samt med offentliga transportmedel. Tjänsten erbjuder även satellitbilder i 2D och 3D, kartor och trafikupplysningar i realtid, så att man kan undvika köer. Med denna app går det också att söka efter bestämda destinationer som t ex en restaurang. Ofta kommer resultatet av en sökning även att visa vägen till målet samt både betyg och bilder från Tripadvisor, även adress och telefonnummer till restaurangen fås liksom dess webbplats. På detta sätt hjälper Google Maps till med att hitta din destination i Spanien.
 

Maps.me

maps.me
Maps.me är tillskillnad mot Google Maps en offline-karttjänst-app. Den innehåller offlinekartor över hela världen, som du kan ladda ned i appen. Utöver att tjänsten erbjuder en sökfunktion kan du sätta in olika punkter på kartan, allt beroende på vad du vill spara. Det är möjligt att skriva kommentarer och redigera färger på punkterna, vilket gör det möjligt att skapa en mer detaljerad överblick över dina favoritplatser i Spanien. Appen visar även placeringar av tåg-, buss- och bensinstationer samt restauranger, butiker och andra intressepunkter.
 

Airbnb

Nu för tiden känner många till Airbnb och den är svår att missa när du söker efter övernattningsställen i Spanien. Appen erbjuder uthyrning och bokning av övernattningsmöjligheter, bland annat både privatpersoners bostäder samt hotell och vandrarhem.
Utforska och boka unik inkvartering i Spanien, oavsett om det är en lägenhet för en natt eller ett slott för en vecka eller en villa för en månad. Filter som sort, datum och pris gör det lätt att använda sökfunktionen. En ny tjänst som Airbnb erbjuder är att du kan dela eller skapa upplevelser relaterade till turism som t ex vandringar och boka bord på restauranger.
 
 
Har du tips på appar som du har använt i samband med resa eller vistelse i Spanien, skicka då ett e-mail till: isabella@norrbom.com så tar vi med det i En Sueco!
 
Av Isabella Oliver

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.