De största av trender som råder i resebranschen just nu är Medelhavsklassiker och weekendresor, och Málaga prickar precis rätt på båda punkter! Trycket på Málaga ökar och efterfrågan på bostäder håller fortsatt ett stadigt grepp om marknaden. I en panoramabild över staden duggar byggkranarna tätt och köerna för beviljande av bygglov och bygglicenser på kommunens stadsplaneringsavdelning växer.
På Fastighetsbyråns kontor i Málaga som ligger på markplan intill stora saluhallen Atarazanas sitter Sarah Severin, Mikaela Jonasson och Sigrid Jegleim. De bekräftar att efterfrågan är stor och spekulanter kommer från alla världens hörn och kanter.
”Av alla visningar och affärer som görs hos oss utmärker sig procentandelen icke-svenskar markant, något som skiljer sig från många andra svenska kontor i regionen. Kul och stimulerande såklart och ett område vi satsat och jobbat hårt för att nå framgång inom. Främst så är ett synligt kontor centralt på orten en viktig pusselbit men också att jobba med transparenta och trygga arbetsprocesser som uppskattas lika mycket av lokalbefolkning som utlänningar eller säljare som köpare”, instämmer de alla tre.
 
Fastighetsbyrån Málaga har varit etablerade i snart två år och utvecklingen av staden i form av nybyggen och restaurering av gamla fastigheter håller högt tempo. Trots hastigheten klarar man inte riktigt att möta efterfrågan och priserna i området stiger. Sedan uppstart har listpriserna per kvadrat på hela marknaden ökat nästan 20 procent. Troligtvis är det ändå bara början på en större tillväxt med tanke på intresset från storbolag och investerare, som väljer att etablera sig och ta mark. Staden expanderar från år till år, allt ifrån centrumkärnan där det satsas på fler gågator till utkanterna av staden där det skapas nya torg och mötesplatser.
 
Det talas också mycket om boomen på hyresmarknaden, löjligt höga priser och skralt utbud av framförallt centralt belägna lägenheter. Nu lagom till sommaren skapas ytterligare farhågor för många när hyresvärdarna säger upp sina månadskontrakt till förmån för semesterfirare som betalar lika mycket för en vecka. Det lockar i sin tur investerare som söker god avkastning i form av hyresintäkter. Under föregående år ökade hyrorna i snitt mer är 15 procent i Málaga stad. Flera av de större utbyggarna väljer att behålla sina fastigheter och ser helt enkelt ett större värde i att förvalta över tid.
 
De flesta kunder som söker sig till Fastighetsbyrån i Málaga vill gärna köpa centralt eller längs stranden och investera i en bostad som går att hyra ut hela året. En stor del söker också permanentboende. Hos Fastighetsbyrån Málaga får de ofta höra hur folk som bor på annat håll på kusten lockas av enkelheten med närhet till flygplats eller lusten att leva i en större spansk stad med mer liv och underhållning. Oavsett om man pendlar mellan familj i olika länder, reser i jobbet eller har behov av att komma till varmare klimat på kort varsel så lämpar sig Málaga väldigt bra som utgångspunkt.

För den som har kvar att upptäcka Málaga och även dem som har varit i staden tidigare vill Fastighetsbyrån Málaga gärna dela med sig av fem att-göra-tips:

* Spendera dagen bortanför den klassiska badstranden ”La Malagueta” och njut av sol och strand i Pedregalejo samt El Palo. Här är havet ett genomgående tema på menyerna och en bra idé är att hyra cyklar och göra en hop-on-hop-off tur på de olika restaurangerna/barerna. Ett måste är restaurangen El Tintero som ligger längst bort där de serverar maten likt en auktion och man ropar in sin mat.
* Ett annat lunchalternativ, helst på lördagar, är att på stående fot äta tapas i saluhallen Atarazanas. Här är ljudnivån hög och man får ibland tävla om uppmärksamheten till bartendern. Gå gärna till bar El Yerno och beställ pinchito de salmón, och pimientos de padrón. Avrunda med ett glas moscatel ett stenkast därifrån på Antigua Casa de Guardia.
*Upplev en La Liga-match live på hemmastadion La Rosaleda. Topplagen i serien är svårare att få tag på biljetter till och kräver förköp, annars finns biljett-luckor vid entrén.
* Innan middag bör man njuta av solnedgång och utsikterna på en av de många tak-barerna i centrum. Låt gärna bartendern blanda en variant på Gin Tonic och du kommer förmodligen inte gå tillbaka till den klassiska Schweppes-kombon. Ett par tips på takbarer är Batik, AC eller Oasis.
* En bra start på helgdagarna när man kan skämma bort sig lite extra är frukost på Casa Aranda där man äter churros doppade i choklad. Leta rätt på churros-gatan Herrería del Rey.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.