Registrering av bil i Spanien

Registrering av bil i Spanien

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email
Att registrera en bil i Spanien kan lätt orsaka en del huvudvärk eller kännas näst intill omöjligt. Det finns många regler och lokala lagar som gör att det som är rätt i ett område kan vara fel i ett annat område.
 
Det finns olika procentsatser för kostnaden att registrera om en bil då registreringsavgiften räknas ut baserat på bilens HK, KW, CO2-utsläpp och även på märket, modell, motorstorlek samt datumet när bilen registrerades första gången. Förr har det varit möjligt att räkna ut denna avgift med en miniräknare men i dag krävs det ett officiellt datorprogram från trafikministeriet (Tráfico). Hos Holm Bilregistrering har de registrerat om bilar i mer än 20 år och de kan intyga att det är mycket mer invecklat att registrera om en bil i dag jämfört med när de startade firman 1996.
 
Holm Bilregistrering har sex kontor i Spanien. Tack vare det kan de erbjuda lätt och problemfri omregistrering av din bil på bara två dagar. De har direktkontakt till trafikministeriet och kan därför göra registreringsprocessen mycket kortare än de normala veckorna, eller till och med månaderna, som det kan ta att registrera eller omregistrera en bil i Spanien.

Hur länge kan du köra din icke-spanskregistrerade bil i Spanien?

Officiellt kan din bil vara i Spanien i 30 dagar, om du själv är resident i Spanien.
Är du inte resident kan bilen vara i Spanien i sex månader, men därefter ska den ut ur landet och får inte återvänta förrän sex månader senare. Alltså, bilen får bara vara i Spanien i totalt sex månader per år.
 
Om du stoppas av polis är det din plikt att kunna bevisa att bilen inte varit i Spanien längre period än tillåtet. Detta är tvärtom hur det går till i andra EU-länder där det är polisen som ska bevisa att bilen varit i landet för lång tid.
Om du inte kan bevisa att bilen inte överskridit den tillåtna tiden i Spanien kommer polisen att konfiskera den.
Boten att ha en icke-omregistrerad bil i Spanien är 2 500 euro + kostnader för kranbil och förvaring i polisens parkeringsfaciliteter. Utöver dessa kostnader ska det även betalas registreringsavgift innan du får tillbaka din bil.
 
Om du vill köra din bil i Spanien är vår rekommendation att du registrerar om den. Det blir i det långa loppet mycket billigare och orsakar mindre stress.

Dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kanske gillar du även

Sök på En Sueco