När bostaden i Spanien är köpt är det för många dags att packa ihop sina tillhörigheter och låta bohaget flyttas till det nya hemmet. Vid flytt av bohag är det mycket att tänka på och då kan det vara skönt att det finns professionella firmor som kan sköta det åt en. Ett flyttföretag som kör mellan Sverige och Spanien (samt även till Frankrike och Portugal, och även övriga Europa) är Roslagens Europatransport även kallat RETAB.
 
RETAB, som startades år 1992 av Jan Åke, Kjell och Sören Andersson (alla fortfarande aktiva i firman), har stor kunskap och erfarenhet kring utlandsflytt och delar här med sig av några tips*:

Bra att tänka på

*Tänk på att inte packa lådorna tyngre än att Ni själva orkar bära. (RETAB har kartonger och flyttmaterial till försäljning.)
*Använd kartonger försedda med handtag och bind om dem med snöre.
*Samla alla nycklar till möbler och liknande i en påse som Ni själva tar hand om och inte skickar med flyttlasset.
*Böcker packas till ca 2/3 delar i flyttlådor. Resten fylls ut med lätta textilier.
*Börja packa i god tid!
*Lämna fullständig destinationsadress.
Lampor, klockor och tavlor
*Glöm inte att ange om det finns kristallkronor, även uppgift om mått.
*Låt klockor, speglar och tavlor som inte går ned i en flyttkartong hänga kvar på väggen så att den som sköter flytten hänger ned dessa.
*Mindre tavlor och speglar kan packas i flyttkartonger.
*Bordslampor och prydnadsföremål som går ned i flyttlådor packas bäst med papper i lådor.
*Gällande större taklampor och golvlampor bör dessa hänga kvar så att flyttfirman kan ta dem själva vid lastningen.
 
Kök
*Tallrikar packas stående på högkant med papper emellan.
*Slå in glas och koppar i papper och packa liggande i lådor.
*Packa grytor och kastruller i flyttlådor.
 
Tv, stereo och data
*Tv, video, stereoanläggningar och dataanläggningar bör packas, om möjligt, i originalkartonger. Finns inte dessa kvar packas de i flyttlådor.
 
Möbler
*Töm alla lådor på tyngre föremål, ev. kan dessa fyllas med lättare textil.
*Ev. kuddar packas i flyttlådor
*Se till att flyttfirman skyddar möbler med filtar i bilen.
*Se till att ömtåliga möbler packas med bubbelplast.
 
RETAB ger inte dessa tips för att du måste packa själv. Förutom att ordna med själva transporten hjälper de även till med bland annat packning och emballering av ditt bohag, även ömtåligt gods, om du så önskar. Skulle någonting, som t ex konst av olika slag, kräva specialtransportlådor kan de se till att det ordnas liksom även flyttgarderober. Självklart är också att de bär ut godset och lastar det på bilen liksom att de bär in det i den nya bostaden.
 
RETAB:s bilar avgår alltså i mitten av månaden från Sverige, vid lite större volym bör du vara ute i god tid med bokning gärna fyra veckor innan avgång eller mer, mindre volymer kan gå att få med med kortare varsel. Transporten till Spanien tar sju till tio dagar beroende var i landet destinationen ligger, sen kan det ta en till fem dagar att distribuera godset. Från Spanien avgår bilarna i slutet av var månad, samma körtid och distributionstid. Mellanlagring kan ordnas vid behov. Börja packning i god tid, om inte RETAB ska packa, så allt är klart. Inhämtning till transporterna görs ca 14 dagar innan avgång.
 
*Dessa punkter är riktlinjer och gäller hos RETAB.
 
Av Roslagens Europatransport, RETAB, ett familjeägt företag som specialiserat sig på att hjälpa människor som önskar flytta utomlands, i första hand Frankrike, Spanien och Portugal, men även övriga Europa.
Av Roslagens Europatransport, RETAB, ett familjeägt företag som specialiserat sig på att hjälpa människor som önskar flytta utomlands, i första hand Frankrike, Spanien och Portugal, men även övriga Europa.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.