Kvinnor ute på gatorna – Ny spansk ekonomiminister – Svensk drogad och våldtagen i Fuengirola – Arnold Schwarzenegger filmar i Almería

Kvinnor ute på gatorna - Ny spansk ekonomiminister - Svensk drogad och våldtagen i Fuengirola - Arnold Schwarzenegger filmar i Almería

Kvinnor ute på gatorna

Internationella kvinnodagen som inföll i går markerades i år mer än någonsin. I flera städer längs kusten hölls det stora demonstrationer och i samtliga medier i Málagaprovinsen tog kvinnodagen rubrikerna. De spanska kvinnorna kämpar för likalön, flera kvinnor i ledande positioner inom både den offentliga och privata sektorn samt ett mindre manschauvinistiskt samhälle.
Flera av Costa del Sols kvinnliga borgmästare och andra kvinnor i ledande roller deltog i demonstrationerna.
 
{loadposition google}
 

Ny spansk ekonomiminister

Namnet på Spaniens nya finansminister är Román Escolano och han efterträder nu Luis de Guindos som för ett par veckor sedan valdes till vicepresident för europeiska centralbanken.
Román Escolano kommer från en viktig post i samma centralbank är därför redan ett känt ansikte i Europaparlamentet. Hans tre viktigaste uppgifter blir att få den nya finanslagen på plats, att konsolidera den spanska nationalbankens roll i EU samt att finna en lösning på landets problem med framtidens pensionsutbetalningar.

Svensk drogad och våldtagen i Fuengirola

Nationalpolisen har inlett en utredning efter misstankar om att en svensk kvinnlig turist har blivit drogad och våldtagen i Fuengirola. Kvinnan var under måndagskvällen ute med andra svenskar, boende i Fuengirola, och när de skildes åt efter middagen valde hon att gå ut för en drink själv. Därefter minns hon inte mer, förrän hon vaknade upp. Enligt kvinnans vittnesmål ska hon ha vaknat upp naken och våldtagen i en främlings lägenhet i Fuengirola. Efter att ha klätt på sig ska hon ha tagit sig till polisen, men där har hon inte kunnat ange någon adress till lägenheten där våldtäkten ska ha skett, då hon aldrig varit där tidigare.
Efter anmälan hos polisen fördes kvinnan till Hospital Costa del Sol för provtagningar, för att ta reda på vad hon drogats med.
Utredningen leds av polisens avdelning för fall som rör familjer och kvinnor: UFAM (Unidad de Familia y Atención de la Mujer).
 
{loadposition google}

Arnold Schwarzenegger filmar i Almería

Till sommaren börjar inspelningarna av den nya Terminator-filmen med Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Filmen kommer att spelas in i Ungern och Spanien – främst i Almería. Det är inte första gången som Arnold Schwarzenegger är på filminspelning i Almería men denna gång blir inspelningarna mer omfattande än tidigare.
Den nya filmen blir den sjätte Terminator-filmen.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.