Pensionärerna slår ifrån sig – Åtta brandmän krävdes för att flytta en 300 kg man till sjukhuset – Lyxig ”All inclusive”-resort för 150 miljoner till Estepona

Pensionärerna slår ifrån sig - Åtta brandmän krävdes för att flytta en 300 kg man till sjukhuset - Lyxig ”All inclusive”-resort för 150 miljoner till Estepona

Pensionärerna slår ifrån sig

Hundratusentals pensionärer har under de senaste dagarna protesterat över hela landet. Orsaken: deras pensioner. Sedan 2013 och fram till i dag har de spanska pensionerna bara ökat med 0,25 procent om året. Det är lägre än det allmänna prisindexet (IPC) varför pensionärernas köpkraft minskat under de fem senaste åren. Till detta kommer att många känner att framtidens pensioner är osäkra då staten redan nu, flera gånger, har tvingats ta lån för att kunna betala pension till landets många pensionärer. Det är nu första gången någonsin som de spanska pensionärerna mobiliserar sig i en stor landsomfattande demonstration. Statsminister Rajoy lovar att göra någonting år problemet samtidigt som han erkänner att utrymmet för vad han kan göra är begränsat.
Spanien har i dag 9,5 miljoner pensionärer som mottar pension, varav en tredjedel mottar under 8 200 euro om året, vilket betecknas som fattigdomsgränsen. Motsvarande är det bara en tredjedel som mottar över 12 000 euro i pension om året.
 
Vill du få en djupare inblick i problematiken kring de spanska pensionerna kan du läsa En Suecos artikel kring ämnet här.
 
{loadposition google}

Åtta brandmän krävdes för att flytta en 300 kg man till sjukhuset

Det var ytterst komplicerat att flytta den 300 kg tunga mannen Juan José till operationsbordet i början av veckan. Den i Málaga hemmahörande 52-åriga mannen skulle i måndags läggas in på sjukhuset Clinico i Málaga för att genomgå en livsviktig operation, som ska hjälpa honom gå ned i vikt. Men att flytta honom från hans hem till sjukhuset var inte helt lätt. Det krävdes tillslut åtta starka brandmän att få honom till sjukhuset.
Den allvarligt överviktiga Juan José lider bland annat av depression och hans vikt har ökat drastiskt under de senaste åren. På sjukhuset i Málaga finns det flera läkare specialiserade på att operera överviktiga.
 
{loadposition google}

Lyxig ”All inclusive”-resort för 150 miljoner till Estepona

Hotellens ”All inclusive” förknippas av många med låga priser och dålig kvalitet. Men den grekiska hotellgruppen Ikos Resorts ser dock annorlunda på det. I Karibien, Turkiet och på Kanarieöarna har de grekiska hotellen mött stora framgångar med sitt ”all inclusive”-koncept, som är lyx. Nu kommer det framgångsrika konceptet till Costa del Sol där hotellgruppen har köpt det gamla Hotel Costa del Sol Princess i Estepona. Hotellgruppen kommer att investera inte mindre än 150 miljoner euro i att bygga om, bygga ut och skapa en exklusiv ”all inclusive”-resort med 400 rum.
Den nya resorten beräknas stå färdig år 2020.
 

Kom ihåg att ställa fram klockan natten mellan lördag och söndag

Natten mellan lördag och söndag går vi från vinter- till sommartid. Detta innebär att vi klockan 02.00 ska ställa fram klockan till kl. 03.00.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.