Cortidea – en värld med gardiner, filtar och ”mjuk” inredning skapar trevlig atmosfär i ditt hem

Cortidea – en värld med gardiner, filtar och ”mjuk” inredning skapar trevlig atmosfär i ditt hem

Den 1 februari 1990 landade en ung Henrik Stæhr Jørgensen på flygplatsen i Málaga, redo för ett nytt äventyr, redo att arbeta, redo att njuta av Costa del Sol. Efter några år inom gardinbranschen i Danmark hade Henrik nämligen erbjudits ett jobb som fackman inom gardiner och persienner m.m. hos Interieur Danesa. Sedan dess har Costa del Sol och Fuengirola utgjort ramarna för Henriks liv, både professionellt och privat.
 
År 1995 var det sedan dags att det hände någonting nytt i Henriks liv och han tog så chansen och startade eget med butiken Cortidea, som under de senaste 23 åren har varit en av de ledande butikerna inom gardiner och design i Málagaprovinsen. Om Henrik kunde skulle han berätta många olika historier om de hem som fått kvalitetsgardiner från Cortidea genom åren, men liksom i andra branscher är diskretion även en dygd inom gardinbranschen.
 
År 2016, efter mer än 20 år i butikscentret Centro Idea på Mijasvägen, mellan Fuengirola och Mijas Pueblo, flyttade Henrik sin butik 500 meter närmare Fuengirola, närmare bestämt till Edificio Cortijo del Agua. Henrik hade då länge letat efter större och synligare lokaler och då möjligheten för en stor lokal med stora skyltfönster samt plats för systuga dök upp slog han till. Detta har gett Henrik möjlighet att samla allting under ett och samma tak, med bra parkeringsmöjligheter utanför, och i den nya, stora butiken står Henrik och hans professionella personal redo att hjälpa dig välja gardiner. Och det är full rulle hos Cortidea, så en av planerna för året är att utöka personalstyrkan så att butiken kan möta efterfrågan.
 
Liksom andra branscher påverkas gardiner och persienner, dynor, filtar och andra ”mjuka” inredningsdetaljer också av trender, och i speciellt butiker på så hög nivå som Cortidea är det ett måste att hänga med i vad som sker, orientera sig bland de senaste mönstren, materialen, färgerna, vecken m.m. Detta gör Henrik och hans team med stor professionalism. Representanter för de stora tillverkarna och internationella designhusen besöker med jämna mellanrum butiken för att leverera nyheter. Inspiration till butikens sortiment hämtas också från internet och inte minst från stora mässor runtom i hela världen som hålls varje år.
 
Färgerna och stilen för i år är retroaktigt med inspiration från 50- och 60-talen, en trend som även ses bland möbler och dekorationsprylar. Så allting passar ihop och Cortidea hänger med i de senaste trenderna.
Cortidea arbetar med flera erkända producenter som alltid försöker möta kundens behov med entusiasm. Bland annat har butiken flera produkter i tidlös design från B&M Fabrics, en belgisk tillverkare med material i hög kvalitet i t ex lin och naturliga material från ”Yutes”.
 
Cortidea har specialiserat sig på kvalitetsgardiner, filtar, möbelomklädning, tapet, mjuka möbler och avskärmningar mot solen. Deras mission har alltid varit att leverera stilfulla, attraktiva kvalitetsprodukter och butiken är känd för sitt stora utbud av moderna och trendiga märken inom gardin- och inredningsbranschen.
 
Cortidea erbjuder förutom det nämnda även gratis konsultationer i ditt eget hem med färgprover, tygprover, persienner och kataloger från olika tillverkare. Målet är ett erbjuda kunderna produkter i hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser och med bra service utöver det vanliga. Och så kan du alltid hitta en färg och en design som passar dig och din stil.
 
Hos Cortidea talas det spanska, engelska, tyska och skandinaviska.
Du hittar Cortidea på Ctra. de Mijas, Edif Cortijo del Agua.
Öppettider: måndag-fredag kl. 10.00-19.00 och lördag kl. 10.00-14.00.
Telefon: +34 952 46 12 21 / www.cortidea.com
 
 
Henrik hälsar välkommen till Cortidea.
Av Norrbom Marketing

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.