När en liten idé blev en av kustens bästa företag

När en liten idé blev en av kustens bästa företag

Han har aldrig varit en liten ful ankunge men däremot den lilla mannen som började i botten och som i dag flyger bland världens vackraste svanar.
Möt här mannen som på rekordtid har skapat Costa del Sols största skandinaviskägda arbetsplats och oförtröttat siktar mot nya horisonter.
 
Attitude, Commitment, Teamwork, Performance. Detta är fyra ord som man möter när man kliver in genom dörren hos AnyTech365.com i Elviria. Med skandinaviska värderingar har Janus Rægaard Nielsen skapat en företagskultur som anställda från hela världen kan enas om.
”I dag har vi 200 personer som jobbar här, även svenskar, och jag tror nog att vi är dubbelt så många om ett år”, säger IT-entreprenören lugnt och det låter inte alls som om han är en man som förlorat fotfästet.
 

Idén som fick det att explodera

Kort sagt är AnyTech365.com ett IT-säkerhets- och supportföretag som säkrar sina kunder en säker och välfungerande dator. Företaget erbjuder assistans och säkerhet som man som PC- och internetanvändare har behov av när man använder sin PC i vardagen, surfar på nätet, handlar online och använder sin onlinebank. Lika så kort berättat gick Janus Rægaard Nielsen och myste i sitt företag MYSecurityCenter, som via nätet säljer säkerhetsprogram till PC-användare i hela världen. Hade man behov av hjälp för att installera sitt nya säkerhetsprogram var man välkommen att kontakta företagets IT-support, som satt redo på ett kontor i Marbella. Men det kom att bli så att de anställda ofta arbetade övertid då de överöstes med e-mail och samtal från kunder, som hade alla möjliga frågor och problem med sina datorer.
 
”En dag sa en av mina anställa, helt spontant, att man nästan skulle kunna leva på enbart IT-support online. Jag funderade inte vidare på det då, men en dag dök det upp igen. Naturligtvis!, tänkte jag och slog näven i bordet”, berättar Janus Rægaard Nielsen, som kort därefter hade ett nytt företag och koncept redo och därefter fick han sin nya IT-hjälp och supportpaket ut i den stora världen genom facebook, google och nätets många möjligheter.
”Snart forsade det in ordar. Under mina 20 år med arbete kring IT-säkerhet har jag aldrig sett någonting liknande”, säger Janus Rægaard Nielsen, men det var bara början på ett nytt äventyr.
 

En ny värld och de bästa i världen

Ett halvt liv i branschen har naturligtvis lett till ett stort kontaktnät som den unga entreprenören inte tvekade att använda sig av.
”Vi har många partners som rekommenderar och marknadsför oss till sina kunder, som t ex Spamfighter, som är ett framgångsrikt danskt IT-säkerhetsföretag. Det fungerar riktigt bra för våra partners har riktigt bra produkter och vi erbjuder den assistans som deras kunder behöver men som de själva inte kan leverera”, förklarar Janus Rægaard Nielsen, som i dag har partners på många platser i världen, varför företaget Costa del Sol i dag behärskar alla europeiska språk.
AnyTech365.com är ett bra exempel på den nya sortens företag som dyker upp. Nästan hushåll har i dag en PC och alla har behov av internet för att kommunicera med sin bank, myndigheter, inköp och för att hålla kontakten med familj och vänner. De många användarna och den ökande kommunikationen ligger också till grund för mer behov av service och assistans, men i stället för att gå till närmaste datorbutik och betala 50 euro i timmen för hjälp kan det göras både lättare, snabbare och billigare över telefon och internet med ett abonnemang hos AnyTech365.com.
 
”Vårt kontor ligger på Costa del Sol men vi kan logga in på en PC nästan oavsett var i världen kunden befinner sig. Härifrån går vi igenom datorn, rengör den och löser de problem som våra kunder har”, förklarar Janus Rægaard Nielsen, som betonar att hans företag kan växa tack vara sin goda service. 96 procent av kunderna gett företaget betyg som ”utomordentlig” på Trustpilot. Detta gör att kunderna och nya potentiella samarbetspartners i stort sett kommer av sig själva nu för tiden. Janus Rægaard Nielsen betonar även stolt att hans företag är det enda i hela världen som officiellt rekommenderas av Teamvieweer, som är världens största företag inom fjärr-mjukvarusupport.
”Vårt fokus i allt som vi arbetar med är service, för vi vill leverera branschens bästa service. Och allt visar på att vi också är bäst, vilket jag naturligtvis är mycket stolt över”, säger Janus Rægaard Nielsen och tillägger att företaget nu även erbjuder alla en gratis PC-hälsokontroll. För detta behöver man bara ringa företaget varefter en av de skandinaviska IT-experterna kommer att logga in på din PC och gå igenom den, från A till Ö. Detta är en tjänst som vanligtvis kostar ca 67 euro, men faktiskt så har erbjudandet gett ett enormt tillskott av nya betalande kunder då upp till hela 35 procent av dem som tar gratiserbjudandet därefter tecknar abonnemang.
 

Öppna ögonen

Det kraftigt ökande antalet kunder och de positiva reaktionerna från kunderna har fått flera investerare inom IT-världen att öppna ögonen för AnyTech365.com, vilket bland annat glädjer Morten Wagner, som just blivit delägare i företaget med 10 procent.
”Morten Wagner är en av Danmarks största entreprenörer och är mannen bakom danska webbframgångar som Dating.dk och Trendsales.dk. Vi satsar hårt på att få en synergieffekt med hans många företag. Därför utvecklar vi ny också nya kontor där vi gör plats för 100 nya skandinaviska medarbetare. Sverige, Danmark och Norge kan mycket väl komma att bli vår största marknad inom ett år”, säger Janus Rægaard Nielsen, som med en mycket tydlig personalpolitik har skapat ett stort och starkt team.
 

De fyra nyckelorden

Bokstäverna är stora och de går inte att missa när kan kommer in genom huvuddörren. Attitude, Commitment, Teamwork och Performance.
”Jag, våra chefer och personalavdelningen gör mycket för att informera nya arbetstagare i företaget att det här bara finns plats för dem som verkligen vill vara här och på samma sätt att man tar ansvar för sig själv och det företag som man jobbar i. Är man inte beredd att göra detta blir det inga sura miner…men man ska bara inte komma tillbaka i morgon”, säger Janus Rægaard Nielsen, som inte heller accepterar interna intriger: ”Jag har sett företag stå helt still för att folk inte kan jobba ihop och jag har helt enkelt inte tålamod med sådant. Anställda här ska ha viljan att förstå varandra oavsett nationaliteter och kulturer och det finns inga skiljeväggar mellan försäljning, service och utvecklingsavdelningarna. Vi är ett team som tillsammans kastar oss ut i nya utmaningar och tillsammans löser de problem som naturligtvis kommer dyka upp längs vägen. Någonting av det svåraste som ledare är att få folk att gå samma väg.”
Lyckas det som Janus Rægaard Nielsen talar om kommer resultat och det gör det hos honom, och han är inte blyg med att påstå att hans anställda älskar arbetsplatsen samt att de tjänar bättre där än vad de skulle göra någon annanstans.
 

Allting har ett pris

Att få alla att gå samma väg har varit ett av Janus Rægaard Nielsens största utmaningar, även privat. Men det har nu lyckats.
”Som entreprenör måste du gå all in för att nå framgång och det kan kosta både vänner och förhållanden”, berättar Janus Rægaard Nielsen. ”Min fästmö stöttar mig och förstår hur viktiga mina företag är för mig. Hon vet också att min framgång smittar av sig på familjen för jag tar med mig glädjen hem. Ekonomiskt ger det oss också naturligtvis möjligheter att göra en massa spännande saker”, berättar den framgångsrika IT-entreprenören som verkar mycket medveten om vikten av orden. ”Vi fungerar mycket bra tillsammans men vi kan också vara var och en för sig. Min blivande fru är mycket självständig och klagar inte på mina långa arbetsdagar”, säger Janus Rægaard Nielsen, som mycket öppenhjärtligt fortsätter att berätta om sin familj och sitt förhållande: ”Vi tränar tillsammans, går ut tillsammans och reser tillsammans. Vi har fyra barn tillsammans och vi bor alla under samma tak, och även min svärmor bor hos oss, det är fantastiskt. Så familjen är nära och när jag har tid är vi alltid tillsammans”, avslutar Janus Rægaard Nielsen, som knappast kommer att ångra alla de timmar som han investerat i AnyTech365.com.
 
På riktigt entreprenörssätt gick han all in, investerade nästan allt han hade och jobbade två år utan lön. Den första vinsten rodde han i land i somras genom att sälja 30 procent av företaget till nya investerare, som betalade ett större miljonbelopp. De sista 70 procenten bara ökar i värde för omsättningen i AnyTech365.com är sannerligen på väg mot stjärnorna och överstiger i år ett tresiffrigt miljonbelopp räknat i kronor. Det sägs att det är en femdubbling på bara ett enda år. Den här vackra svanen går inte att stoppa!
 
 
 
Janus Rægaard med familien; sin forlovede Carla Morales og deres fire barn: Alex, Carla, William og Joanna
 
janusfam
 
Av Henrik Andersen, henrik@norrbom.com

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.