Optimistiska arbetslöshetssiffror – Mer EU-pengar till Andalusien – Förväntade höga pollenhalter

Optimistiska arbetslöshetssiffror - Mer EU-pengar till Andalusien - Förväntade höga pollenhalter

Optimistiska arbetslöshetssiffror

Den spanska arbetslösheten minskade under mars med nästan 48 000 personer. Det är självklart positiva siffror men än bättre är att det vid månadsskiftet var strax över 18,5 miljoner personer anslutna till Seguridad Social-systemet, vilket är det högsta antalet på tio år. De många visstidskontrakten som slöts inför påskveckan har naturligtvis påverkat siffrorna men trots det bådar siffrorna gott inför framtiden, då långt ifrån alla de nya arbetstillfällena har skapats i hotell- och restaurangbranschen. Av de 48 000 nya arbetstillfällena finns 3 000 i Málagaprovinsen.

 

Mer EU-pengar till Andalusien

Junta de Andalucía har just tilldelats 6 700 miljoner euro från EU, pengar som är öronmärkta till forskning och utveckling. Detta innebär att pengarna ska främja sysselsättningen samt göra det mer attraktivt att starta företag, och så ska det även investeras i utbildning och välfärd. Pengarna ska räcka till och med år 2020.
Sedan Spanien blev medlem av EU 1986 (då EG) har Andalusien mottagit ca 100 000 miljoner från EU. Dessa pengar har först och främst gått till infrastruktur, inom vilket område Andalusien – och Spanien som helhet – tidigare låg långt efter det övriga EU. I dag investeras EU-medlen därför inom andra områden inom vilka regionen haltar efter.
 
{loadposition google_native}
 

Förväntade höga pollenhalter

Allt regn som föll i mars sprider stora leenden hos jordbrukarna och är positivt för landets vattenreservoarer, men allergikerna är mindre glada. Enligt myndigheterna kommer våren nämligen bjuda på högre pollenhalter än förra året.
Prognosen baseras på regnmängd, temperatur och luftfuktighet.
Ca 30 procent av befolkningen lider av allergi.
 

10:e upplagan av Natura Málaga går av stapeln i helgen – med 13 företag med märket Sabor a Málaga

När den 10:e upplagan av Natura Málaga går av stapeln i helgen, i mässhallen Palacio de Ferias y Congresos de Málaga, är det inte färre än 13 företag som har det blå märket Sabor a Málaga som är med. Natura Málaga har som syfte att marknadsföra produkter från Málagaregionen och under mässan medverkar inte färre än 150 utställare, som kommer att bjuda på smakprover och demonstrationer. Gemensamt för alla utställare är att de har fokus på hälsa, hållbarhet och ekologi.
Under mässan den kommande helgen kommer det dessutom att hållas fler än 120 olika aktiviteter, som t ex workshops, tävlingar och föredrag.
Mässan pågår: fredag, lördag och söndag mellan kl. 11.00– 20.30 (söndag stänger den dock kl. 19.30).
Biljetter kostar 3 euro (barn under 12 år har gratis inträde) och kan köpas här.
 
{loadposition google_native}
  

Förbered dig inför val i Sverige 9 september

Den 9 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige i Sverige. Som utlandssvensk (svensk medborgare som har utvandrat från Sverige, som någon gång varit folkbokförd i Sverige) har du rösträtt i riksdagsvalet, med förutsättning att du fyllt 18 år och anmäler dig till röstlängden vart tionde år.
För att rösta till kommun- och landstingsfullmäktige måste man vara folkbokförd i Sverige.
Som utlandssvensk är det bra om du redan nu förbereder dig och anmäler dig till röstlängden. För att anmäla dig till röstlängden måste du fylla i blanketten ”Ny adress/röstlängd för utvandrad” och skicka in den till Skatteverket. Adressen står på blanketten. På detta sätt får Valmyndigheten dina rätta adressuppgifter, så att de kan skicka ut röstkort och brevröstningsmaterial till dig per post.
Som svensk i utlandet med rösträtt kan du antingen rösta på en svensk ambassad alt. svenskt konsulat eller brevrösta.
Röstkort gör det enklare att rösta på svensk ambassad alt. svenskt konsulat eller gör så att din brevröst kan skickas direkt till ditt valdistrikt utan att behöva mellanlanda centralt hos Valmyndigheten.
 
Att anmäla dig till röstlängden gör du enkelt här.
För mer information se: www.val.se

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.