Turismen minskar en aning – Inget tåg till Marbella – Anhållen under gudstjänst i Benalmádena

Turismen minskar en aning - Inget tåg till Marbella - Anhållen under gudstjänst i Benalmádena

Turismen minskar en aning

För första gången på 33 månader har det registrerats en minskning av turismen i Andalusien. Under mars minskade antalet besökare i Andalusien med 0,3 procent jämfört med samma månad förra året. Minskningen är nästan obetydlig men det är ändå ett tecken på att toppen är nådd efter nästan tre år med oavbruten ökning. De första tecknen på stagnation kom redan strax innan påsk då bara ett fåtal hotell kunde rapportera om full beläggning.
Det är först och främst britterna som minskat sitt resande till Andalusien under mars. Det dåliga vädret, de stigande priserna samt det faktum att bland annat Turkiet, Tunisien och Egypten återigen börjar bli intressanta semesterdestinationer är de tre viktigaste argumenten bakom den lilla minskningen av turismen under mars.
 
{loadposition google}
 

Inget tåg till Marbella

Det har talats om det i två årtionden – och det kommer att ta ytterligare tio år innan det kommer att rulla tåg till Marbella och Estepona. Den spanska ministern för infrastruktur, Íñigo de la Serna, var mycket tydlig när han i mitten av veckan presenterade budgeten och planerna för infrastrukturen på Costa del Sol. Att bygga ut järnvägsnätet från Fuengirola till Marbella skulle kosta ca 2 000 miljoner euro och 3 800 miljoner om tåget ska hela vägen till Estepona. Dessa pengar har inte staten och Íñigo de la Serna menar att det kommer dröja till år 2022 eller 2024 innan ett sådant projekt kan startas.
Dock har han bekräftat att det går enligt planerna med utbyggandet av vägnätet i Benalmádena och Arroyo de la Miel.
 

Anhållen under gudstjänst i Benalmádena

Påskveckan må vara överstökad men det gick allt annat än lugnt till i Benalmádena under långfredagen då en 30-årig två meter lång man från Senegal plötsligt avbröt en gudstjänst mitt under prästens predikan. Mannen krävde att gudstjänsten skulle avbrytas och inte fortsätta förrän alla kvinnor och barn lämnat kyrkan. Prästen försökte tala med mannen men utan framgång och tillslut kallades lokalpolisen till platsen vilket resulterade i att det utbröt ett mindre slagsmål i kyrkan.
Händelsen må ha inträffat för en vecka sedan men den nådde inte pressen förrän i går.
 
{loadposition google}
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.