Framträdande PP-politiker anklagas för falsk examen – Puigdemont frisläppt mot borgen i Tyskland – Fem norrmän gripna i Fuengirola

Framträdande PP-politiker anklagas för falsk examen - Puigdemont frisläppt mot borgen i Tyskland - Fem norrmän gripna i Fuengirola

Framträdande PP-politiker anklagas för falsk examen

Presidenten för Madridregionen, Cristina Cifuentes, har kommit i allvarligt blåsväder efter att domstol förra veckan påbörjat en officiell utredning kring presidentens examensbevis från hennes tid som student vid det prestigefulla universitetet ”Universidad Rey Juan Carlos”. Under de senaste veckorna har man i dagstidningarna kunnat läsa att hennes examensbevis skulle vara förfalskade, detta efter att en professor vid universitetet bestämt sig för att följa upp på ett rykte kring att en del av underskrifterna på Cifuentes examensbevis skulle vara förfalskade. Professorn garanterar att han undersökt saken grundligt innan han gav historien till pressen och att han som ämbetsman bara gör sin plikt. Saken ligger nu hos domstol.

 
{loadposition google_native}
 

Puigdemont frisläppt mot borgen i Tyskland

Efter tolv dagar bakom lås och bom har den före detta presidenten för Katalonien, Carles Puigdemont, släppts mot borgen på 75 000 euro. Detta retar det spanska rättsväsendet som gärna hade sett att Puigdemont kvarhållits eller utlämnats till Spanien. De tyska myndigheterna har inte funnit grund till att åtala Puigdemont för brott mot grundlagen men står fast vid anklagelserna mot honom på två av de tre punkterna som han anklagas för, varför han inte tillåts lämna Tyskland. Spanien fortsätter sina försök att få honom utlämnad.
Puigdemont anhölls den 25 mars, kort efter att han passerat gränsen mellan Danmark och Tyskland.
 
{loadposition google_native}
 

Fem norrmän gripna i Fuengirola

En grannkonflikt i centrala Fuengirola för några dagar sedan slutade i ett våldsamt knivslagsmål. Det var en natt när oljudet från en lägenhet blev så högt att en grupp grannar bestämde sig för att knacka på och klaga, och visade sig vara fem norrmän som orsakade oljudet. Det hela slutade i ett knivslagsmål och en person skadades, som tur är utan livshotande skador. Polisen har gripit fem norrmän för våld och olagligt vapeninnehav.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.