Amazon öppnar logistikcenter i Málaga – Dansk dömd för mord i Torre del Mar – Bostadsmarknaden: bästa februari på 10 år

Amazon öppnar logistikcenter i Málaga - Dansk dömd för mord i Torre del Mar - Bostadsmarknaden: bästa februari på 10 år

Amazon öppnar logistikcenter i Málaga

Internetgiganten Amazon står redo att öppna ett logistikcenter i Málaga. Efter flera månaders letande har världens största handelsportal hittat en 13 000 kvm stor tomt i området Los Prados, i norra delen av industrikvarteret Guadalhorce. Amazon säger att det inte är omöjligt att man om ett par år kommer att leta efter ännu stötte faciliteter om kommunen inviger ett nytt industrikvarter i Campanillas. Amazon uppskattar att de inom kort kommer att ha behov av ett logistikcenter på 50 000 kvm.
Det har förövrigt varit svårt för Amazon att hitta de 13 000 kvm till deras nya center då det råder stor brist på industrimark i hela Málagaprovinsen. Där det tidigare har varit industri har det nämligen byggts bostäder och det är ett stort hinder i strävan att få mer industri och fler arbetstillfällen till provinsen.

 
{loadposition google_native}
 

Dansk dömd för mord i Torre del Mar

En 54-årig dansk man har dömts till 15 års fängelse för mord på sin partner. Mordet ägde rum på ett hotell i Torre del Mar sommaren 2015. Några timmar innan mordet sågs paret i ett våldsamt gräl på en strandbar och senare på kvällen hittades kvinnan strypt med en telefonsladd på sitt hotellrum. Kvinnan hade dessutom flera märken på kroppen som visade att det hela ska ha gått våldsamt till. I domstol i Málaga har den danska mannen förklarat att paret hade haft strypsex men att leken ska ha gått för långt och således orsakat hans partners död. Utöver fängelsestraffet är dansken dömd till att betala ett skadestånd på 200 000 euro till kvinnans familj.
 
{loadposition google_native}
 

Bostadsmarknaden: bästa februari på 10 år

Den spanska bostadsmarknaden fortsätter att gå bra. Under januari och februari har det, enligt den spanska nationella statistiska centralbyrån (INE) gjorts 5 602 bostadsaffärer i Málagaprovinsen, vilket är en ökning på 16,50 procent jämfört med samma period förra året. De ivriga bostadsköparna är både spanjorer och utlänningar och det handlar om köp av både nyproduktion och begagnade bostäder.
Málaga ligger på plats nummer fyra som bäst säljande provins efter
Madrid, Barcelona och Alicante.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.