Jordskalv nära Málaga – Rajoy håller handen över andalusierna – Málagas äldsta passage rustas upp

Jordskalv nära Málaga - Rajoy håller handen över andalusierna - Málagas äldsta passage rustas upp

Jordskalv nära Málaga

I mitten av veckan registrerades ett jordskalv i den lilla byn Almogía, strax norr om Málaga. Skalvet uppmättes till 4,4 på Richterskalan. Trots att jordskalvet varken orsakade personskador eller materiella skador har det skrämt många invånare i provinsen då man i snart tio år har registrerat jordskalv i Málagaprovinsen ca två gånger om året. Alla invånare i provinsen kommer nog ihåg det stora jordskalv som skakade Lorca, i Murciaprovinsen ca 300 km från Málaga, år 2011. Det jordskalvet drabbade delar av byn mycket allvarligt.
Enligt experterna är dock faran för att ett liknande skalv ska drabba Málagaprovinsen igen liten.
 
{loadposition google_native}
 

Rajoy håller handen över andalusierna

Den spanska statsministern lovar fler resurser till Andalusien. Under ett långt möte i mitten av veckan tillsammans med Susana Días lovade Mariano Rajoy att de offentliga bidragen till Junta de Andalucía ska att ökas samt att staten kommer avsätta extra resurser för att förlänga järnvägarna så att de nya sträckorna för AVE-tåget mellan Málaga och Granada samt Antequera och Granada ska kunna invigas 2020. Motsvarande ska infrastrukturen till städerna Huelva, Cádiz och Almería förbättras. Susana Díaz har länge sagt att arbetslösheten i regionen skulle kunna minskas med 200 000 personer om regionen får bättre infrastruktur och större bidrag, som motsvarar befolkningsökningen i Andalusien.
Andalusien kämpar i dag med en arbetslöshet på 950 000 personer, vilket motsvarar 24 procent av den arbetsföra befolkningen.
 

Málagas äldsta passage rustas upp

Den har stått tom och övergiven i närmare 20 år men nu ska det att hända saker med en av Málagas äldsta passager. Det handlar om passagen ”Pasaje de Chinitas”, som ligger mellan Benetton-butiken och La Canasta-caféet på Plaza de la Constitución i Málagas gamla stadsdel. Denna passage har tidigare sprudlat av liv med små butiker och gamla restauranger men sakteligen förlorade den sin glans – precis som resten av Málaga. Men nu kommer det alltså att hända saker. Tre företag, bland annat hotellkedjan Soho Boutique Hotels, ska investera totalt 6 miljoner euro i att renovera passagens byggnader till uthyrningslägenheter och så ska de även se till att de små butikerna öppnar igen.
 
{loadposition google_native}
 

Gratis hjälp till våldsdrabbade kvinnor Spanien

Våld är svårt att hantera och svårt att stå med själv. Soroptimist International Costa del Sol lanserar nu, i samarbete med Junta de Andalucía, ännu en gång informationskampanjen ”Du är inte ensam”. Denna kampanj ska uppmärksamma den hjälplinje som informerar, stöttar och ger råd till kvinnor i Spanien dygnet runt.
Är du i behov av information, hjälp, stöd eller rådgivning? Du är inte ensam.
Ring: 900 200 999.
Soroptimister är kvinnor i näringslivet som arbetar tillsamman på lokal, nationell och internationell nivå för att utbilda, aktivera och stärka kvinnor och flickor med syfte att förbättra deras liv.
För mer information: www.soroptimist.es
Facebook: Soroptimist International Costa del Sol
 

Queen Machine är på ingång!

Stötta cancerhospice Cudeca samtidigt som du får en fantastisk konsertupplevelse. Så låter uppmaningen till alla när Europas bästa Queen-tribute spelar till fördel för Cudeca på Borgen i Fuengirola i morgon, lördagen den 21 april.
Bjarke Baisner sjunger, liknar, uppträder och rör sig precis som legendariska Freddie Mercury och hans fyra bandmedlemmar är med i leken. Därför är Queen Machine i dag det närmaste man kan komma originalet Queen, och tusentals personer strömmar till deras konserter.
”Vi är som Queen i deras yngre dagar, när de var bäst och alltid överraskade på scen. Det är också så som publiken förväntar sig att se oss”, säger Peter Jeppesen, som är gitarrist och bandets talesman. Han har varit med sedan starten 2008, och han fortsätter att berätta: ”Först vara det bara för skojs skull men plötsligt blev det allvar – på det positiva sättet. Vi gick från att spela för en liten publik till att stå framför 10 000-20 000 människor på stora festivaler. Det är svårt att förstå, men folk vill ha oss. Folk vill ha Queen.”
Och Queen Machine gör allt för att leverera – denna gång till fördel för Cudeca.
Biljetterna till välgörenhetskonserten kostar 18 euro och kan köpas via ticketea.com, hos UniOptica i Fuengirola eller vid ingången på Castillo Sohail från och kl. 19.00. Konserten börjar kl. 21.30
 
Foto Queen

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.