Positiva takter från UniCaja Banco – Strandpromenad i Estepona blir längre – Bygget av Benalmádenas sjukhus har stannat

Positiva takter från UniCaja Banco - Strandpromenad i Estepona blir längre - Bygget av Benalmádenas sjukhus har stannat

Positiva takter från UniCaja Banco

Det går bra för Málagas lokala bank UniCaja Banco som uppvisar ett överskott på 57 miljoner euro under årets första kvartal. Banken har lyckats minska mängden tunga, icke-produktiva tillgångar (egendomar) samt minskat mängden med högrisklån. Resultatet från första kvartalet visar även att UniCaja Banco har en solvensprocent på 15,40 procent, vilket är en av branschens högsta. Den ”gamla” Málagabanken, UniCaja, börsnoterades förra året efter att ha gått samman med sparbankerna Caja España Duero och Ceiss, och i och med det togs namnet UniCaja Banco.
Resultatet från första kvartalet är en förbättring på 13 procent jämfört med förra året.
 
{loadposition google_native}
 

strandpromenade esteponaStrandpromenad i Estepona blir längre

Tre kilometer ny strandpromenad har invigts i Estepona. Det handlar om sträckan från Hotel Healthouse till Hacienda Beach/Cabo Bermejo, som nu blivit en tre meter bred promenadväg. Bakom projektet står både landstinget och Esteponas kommun och tanken är att man under de kommande åren ska kunna promenera hela sträckan mellan Marbella och Estepona.
Det arbetas även på att förlänga strandpromenaden och anlägga gångstigar mellan Mijas Costa och Marbella.
I dag kan man promenera nästan 150 km längs Costa del Sols kuststräcka, vilket motsvarar 80 procent av den totala kuststräckan.

 

Bygget av Benalmádenas sjukhus har stannat

Återigen protesterar läkarförbundet över att det kommunala sjukhuset i Benalmádena ännu inte byggs färdigt. 30 procent av sjukhuset är ännu inte färdigbyggt och nu har bygget stannat upp. Läkarförbundet uppmärksammar att det kommunala sjukhuset varken har avdelningar för urologi eller öron- och hudspecialister, och på grund av det skickas patienter i dag vidare till sjukhus i andra kommuner, som ofta har långa väntelistor.
Byggprojektet av sjukhuset i Benalmádena började år 2007 och sjukhuset är visserligen funktionellt men alltså inte färdigbyggt.
 

yoga castillo sohailAndra upplagan av yogafestivalen på Castillo Sohail i helgen

På lördag och söndag kan du gå på yogaklasser, uppvisningar och andra aktiviteter på Castillo Sohail i Fuengirola helt gratis! Till helgen hålls nämligen en yogafestival på borgen för andra gången. Den första yogafestivalen blev en jättesuccé med många besökare och massa aktiviteter, och i år har arrangörerna fått tillstånd att förlänga både antalet dagar och öppettiderna. I årets upplaga kommer det att vara aktiviteter både lördag samt söndag och öppettiderna har förlängts ända till midnatt på lördag, och så kommer det även att vara livemusik till sent på kvällen.
Festivalen har som syfte att bredda kunskapen om yoga samt kring alla de olika yogamöjligheter som finns i staden. Av denna anledning kommer det att finnas klasser med många olika instruktörer, som har möjlighet att visa just vilken yogaform de undervisar i samt vilka tekniker de använder.
Det kommer att vara yoga och aktiviteter på alla nivåer och för alla åldrar – även yoga för barn.
Alla aktiviteter är gratis, men antalet platser är begränsade.
Utöver yogaklasser och en härlig stämning kommer det att finnas matbodar där stadens veganska restauranger serverar sina goda och hälsosamma rätter. Dessutom kommer det att finnas bodar som säljer orientaliska kläder och tillbehör.
Datum: 5-6 maj.
Plats: Castillo Sohail.
Tid: lördag kl. 10 – 24 och söndag kl. 10.30 – 19.30.
Inträdet är gratis, tack vare Fuengirolas kommun.
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.