Bekymrande ökning av antalet allergiker – Våldsamma dagar på Costa del Sol – ETA har upphört

Bekymrande ökning av antalet allergiker - Våldsamma dagar på Costa del Sol - ETA har upphört

Bekymrande ökning av antalet allergiker

Under det senaste året har 24 000 av Málagaprovinsens invånare behandlats för allergiska besvär, och 11 000 av dessa är nya patienter. Detta visar en ökning på 7,5 procent av allergipatienter jämfört med förra året, vilket bekymrar Carmen Rondón från regionalsjukhusets allergiavdelning.
”Vi är vana vid en årlig ökning på 2-3 procent men 7,5 procent är alarmerande! Utvecklingen pekar på att allergi är det 21:a århundradets nya epidemi”, säger hon och fortsätter: ”Det handlar inte bara de klassiska vår-allergierna det handlar om utan allt fler patienter kommer in med mer allvarliga allergier som sätter sig på olika organ och som till och med kan vara livshotande.”
 
{loadposition google}

Våldsamma dagar på Costa del Sol

Veckans första dagar har präglats av mycket våldsamma händelser på Costa del Sol. I måndags hittades ett ukrainsk/colombianskt par i kritiskt tillstånd i närheten av Hospital Costa del Sol i Marbella. Paret hade förts bort dagen innan och tortyren som de utsatts för var så våldsam att mannen avled. Kvinnan som nu ligger inlagd på sjukhus för behandling av sina skador överlevde troligtvis enbart för att hon antingen slagits medvetslös eller för att hon kanske spelade död under misshandeln.
Men det var inte den enda händelsen den dagen. I Fuengirola stack en 38-årig bulgar ihjäl sin mamma. Motivet bakom dådet är fortfarande okänt. Det enda man känner till är att mannen, antingen före eller efter mordet, slagit ihjäl mammans två katter. Mannen, som är bosatt i Fuengirola, har gripits av polis.
 

ETA har upphört

Den baskiska terroristgruppen hör nu till historien. Som väntat har gruppen nu officiellt upphört att existera. Detta meddelades via ett kort pressmeddelande som lästes upp av en före detta medlem från Schweiz. Därmed sattes det punkt för ett mörkt kapitel i Spaniens nyare historia.
ETA grundades 1959 och åren mellan 1968-2010 stod de bakom 853 mord och sårade 6 389 personer.
297 före detta ETA-medlemmar sitter fortfarande i fängelse – av dessa 243 i Spanien och övriga i antingen Frankrike eller Portugal.
Mariano Rajoy är fast besluten vid att det faktum att ETA har upphört inte på något sett grundar för att straffen för de fängslade terroristerna ska mildras, och dessutom ska de pågående rättegångarna mot den före detta terroristgruppens medlemmar fortsätta.
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.