Uber sätter in 200 bilar på Costa del Sol – Málaga ska vara en intelligent stad – Högre kvalitet på Málagas stränder

Uber sätter in 200 bilar på Costa del Sol - Málaga ska vara en intelligent stad - Högre kvalitet på Málagas stränder

Uber sätter in 200 bilar på Costa del Sol

Efter ett par år med juridiskt käbbel och stora taxistrejker kommer Uber nu tillslut till Costa del Sol. Uber erbjuder biluthyrning med chaufför och är det närmaste man kan komma att bryta taxibilarnas monopol. Uber finns i dag i 600 städer runt omkring i världen och introducerade sin tjänst i Madrid för två år sedan, under våren introducerades den i Barcelona och nu kommer den alltså till Málaga med 200 bilar.
Uber-bilarna kommer arbeta från Málaga, Marbella, Fuengirola, Mijas, Torremolinos och Benalmádena, men det planeras att de från och med nästa år ska täcka hela Costa del Sol.
Tillskillnad från traditionell taxi får Uber-bilar inte plocka upp kunder på gatan utan tjänsten ska förbeställas via Ubers app.
 

{loadposition google}

 

Málaga ska vara en intelligent stad

Ett och ett halvt års förberedande studie har blivit ett 400 sidors projekt som i början av veckan presenterades för allmänheten i Málaga. Kommunen kommer att investera 155 miljoner euro fram till år 2022 för att göra Málaga till en modern, intelligent stad. ”Vi kommer att utnyttja den nya teknologin på bästa möjliga sätt för att kunna erbjuda en bättre service till alla som bor här, spara resurser och bli en mer miljövänlig stad”, förklarade borgmästaren Francisco de la Torre för pressen.
Málagas plan består mer exakt av 204 åtgärder som ska realiseras inom de kommande fyra åren. Staden kommer att få robotar som ska hjälpa till med städning av stadens gator och torg, nya vattenreningsanläggningar, el-taxibilar och all kommunal energikonsumtion ska komma från förnybar energi.
 

Högre kvalitet på Málagas stränder

Stränderna i Málagaprovinsen förbättras hela tiden. Således har stranden Los Álamos i Torremolinos tilldelats den blå kvalitetsflaggan, detta tack vare strandens faciliteter samt att den är så ren. Det är den första stranden i Torremolinos som får utmärkelsen. I dagslägen har den blå kvalitetsflaggan delats ut till bland annat fem stränder i Marbella och Estepona samt Fuengirola har fyra stränder var. Med Los Álamos-strandens blå flagga har Málagaprovinsen totalt 25 stränder som tilldelats den blå flaggan. Därmed närmar Málagaprovinsen sig Cádiz och Almería, som med 30 respektive 29 blå flaggor är de två andalusiska provinserna med flest kvalitetsstränder.
 
{loadposition google}
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.