Ny president för Katalonien – Galoppbanan i Mijas går i konkurs – Lång och fantastisk säsong för Sierra Nevada – Mer kaos i Málaga C.F.

Ny president för Katalonien - Galoppbanan i Mijas går i konkurs - Lång och fantastisk säsong för Sierra Nevada - Mer kaos i Málaga C.F.

Ny president för Katalonien

Efter fem månaders politiskt och juridiskt käbbel har det tillslut tillsats en ny president för det katalanska parlamentet. I måndags valdes Quim Torra som ny man till den heta stolen. Quim Torra är partikamrat med Carles Puigedemont och han är en del av den hårda kärna i separatistpartiet JxCat. Med stöd från det andra stora katalanska separatistpartiet, ERC, kunde Quim Torra med en enkel majoritet inställas som ny president. Vid valet valde partiet CUP nämligen att rösta blankt och det är just detta partis fyra mandat som är tunga i vågskålen i dagens katalanska regionalpolitik. CUP förblir dock i oppositionen, så den nya regeringens hållbarhet är onekligen tveksam.
 
{loadposition google}
 

Galoppbanan i Mijas går i konkurs

Bara några få minns det sista loppet som hölls i Mijas och enligt kommunen finns det nu nyheter för galoppbanan. Efter mer än 10 år med dålig ledning och miserabla resultat har bolaget som har leasingavtal för banan nu gått i konkurs. Detta innebär att boet kan göras upp och galoppbanan kan börja på en ny kula. I slutet av 1990-talet presenterades galoppbanan som ett av de mest ambitiösa projekten på Costa del Sol någonsin, men därefter gick det som bekant inte lika bra. Mijas kommun har inte offentliggjort om man ämnar ge galoppbanan en ny chans eller om marken ska användas till något annat projekt.
 

Lång och fantastisk säsong för Sierra Nevada

Den populära skidorten i Granada har i år haft snö i backarna ända in i maj och har därför kunnat förlänga säsongen fram till 6 maj. Detta har gett Sierra Nevada en ovanligt lång säsong på 163 dagar med över 1 miljon besökare och 887 000 sålda liftkort. Det är Sierra Nevadas näst bästa säsong genom tiderna och hade det inte varit för de tolv dagar som skidorten tvingades stänga mitt i säsongen på grund av oväder hade säsongen varit den bästa någonsin.
 

Mer kaos i Málaga C.F.

Både sportsligt och organisatoriskt liknar Málaga C.F. en klubb i upplösning. Under flera veckors tid har det varit ett faktum att klubben flyttas ned ur La Liga och den kommer alltså att spela i division 2 nästa år. Dessutom ser det ut som om saker och ting inte riktigt hänger ihop internt i klubben. Mitt i förberedelserna inför den kommande säsongen ser det nämligen ut som om klubbens idrottschef, Mario Husillos, lämnar klubben. Husillos axlade rollen strax innan jul och han hade då tydliga villkor på att han skulle ha fria händer gällande det idrottsliga. Detta avtal bröt klubbägaren Al Thani förra veckan då han på de sociala medierna meddelade att Lucas Alcarez inte blir ny tränare i Málaga C.F. nästa säsong. Detta bara kort efter att Mario Husillos slutit ett avtal med den nya tränaren.
Det är ny ovisst vilka namn vi får se som ny idrottschef och tränare i klubben. Det är också oklart när Al Thani och hans två söner hör ifrån sig, då de firar ramadan i sitt hemland till och med mitten av juli.
 
 

{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.