Fem gripna för försäljning av icke-existerande bostäder – Tre mördade – Ny taxi för husdjur

Fem gripna för försäljning av icke-existerande bostäder - Tre mördade - Ny taxi för husdjur

Fem gripna för försäljning av icke-existerande bostäder

Ett hundratal bostadsköpare i Mijas och Alhaurín el Grande har blivit minst sagt lurade. Det handlar om förväntansfulla köpare som alla hade betalat in en deposition på mellan 5 000 – 10 000 euro för en bostad i flera nya bostadsprojekt på projektplan, som alla framstod som både bra och billiga. Men efter att de hade betalat depositionen hörde de sedan aldrig mer av företaget, som kort därefter även försvann från internet.
”Köp aldrig över nätet och köp aldrig ett projekt som du inte har sett. Köper man ett objekt på projektplan ska man i det minsta i alla fall se tomten och träffa personerna bakom projektet”, är det första rådet från fastighetsmäklaren Finn Wissenberg. Han förvånas över att så många köpare (återigen) har fallit i fällan. ”Detta visar att fastighetsmarknaden fortfarande är en djungel och att man alltid bör köpa via en etablerad mäklare samt använda sig av en advokat innan något kontrakt skrivs under”, avslutar Finn Wissenberg.
Spansk polis har i mitten av veckan gripit fem personer med koppling till fallet, bl.a. en 38-årig spanjor, som varit åtalad för liknande brott inte färre än åtta gånger tidigare.
 
 
{loadposition google}
 
 

Tre mördade, två skottlossningar och två bortförande inom loppet av 15 dagar

Fösta halvan av maj slutar med dyster statistik för Costa del Sol. På bara 15 dagar har det skett tre mord, två skottlossningar och två bortföranden. Händelserna har ägt rum i Marbella, Fuengirola samt i Málaga, och allt tyder på att händelserna har koppling till narkotikamiljön, där det råder stor rivalitet mellan olika maffior. Spaniens inrikesminister, Ignacio Zoido, som förra veckan var på besök i Marbella, hoppas och tror att det handlar om enskilda händelser. Polisen å sin sida fruktar däremot mer våld, då de har noterad upprustning bland flera kriminella narkotikaligor.
 
 

Ny taxi för husdjur

”Taxiguau” är ett nytt koncept som tillåter djurälskare att ta med sig sina husdjur i en taxi. Konceptet är ganska enkelt och kostar inte mer än en resa med en vanlig taxi. Som användare ska man bara ladda ned appen ”Taxiguau” till sin mobiltelefon och sedan kan man beställa en av de nya ”husdjurs-taxibilarna”.
Konceptet har mött stor framgång i Madrid, Barcelona, Zaragoza och introduceras nu även i Marbella och Mijas.
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Välgörenhetsklipp i San Pedro

Nu på söndag fylls boulevarden i San Pedro med glada människor när den årliga välgörenhetsdagen hålls. Denna dag samlas det nämligen in donationer genom olika aktiviteter, till fördel för cancersjuka barn och deras familjer. Du kan bli klippt och donera priset för klippningen, få yogaundervisning på donationsbasis och mycket mer. Det kommer även att vara underhållning samt försäljning av mat och dryck. Det blir en trevlig dag för hela familjen, samtidigt som man stöttar en bra sak.
Aktiviteterna börjar kl. 10.00.
 
klip
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.