Ny miljöskatt och restriktioner gällande plastpåsar – Regeringen släpper inte greppet om Katalonien – 36 olyckor på sju år i La Cala de Mijas

Ny miljöskatt och restriktioner gällande plastpåsar - Regeringen släpper inte greppet om Katalonien - 36 olyckor på sju år i La Cala de Mijas

Ny miljöskatt och restriktioner gällande plastpåsar

Från och med den 1 juli ska alla butiker i hela Spanien ta betalt för deras plastpåsar. De flesta livsmedelsbutiker har redan infört pris på plastpåsar men den nya miljöskatten, som alltså börjar gälla från och med 1 juli, gäller alla verksamheter. Tanken bakom skatten är att minska användandet av plast, samt att få in mer skatt. Nästa steg i den nya lagen tas i början av 2021 då alla platspåsar ska vara antingen biovänliga eller återvinningsbara. De enda plastpåsar som fortsättningsvis kommer att vara gratis är de tunna, lätta påsar som vanligtvis används i avdelningar för frukt och grönt, fisk och kött. Miljöorganisationen Greenpeace är inte speciellt nöjd med de nya reglerna. De menar nämligen att till och med de biovänliga påsarna är dåliga för miljön, samt att den nya lagen inte förändrar någonting gällande det fundamentala problemet i hela miljödebatten, som är vår ”slit och släng”-kultur.
 
 
{loadposition google}

 

Regeringen släpper inte greppet om Katalonien

Mariano Rajoys Partido Popular har med stort stöd från PSOE och Ciudadanos fattat beslut om att bekräfta aktiveringen av grundlagens paragraf 155 i Katalonien. Paragrafen säkrar centralregeringens fulla kontroll över regionen. Det krävdes inte många minuter vid förhandlingsbordet för de tre partierna att bli överens efter att den nya katalanska ledaren Quim Torra, under sin invigning, lät meddela att hans nya regering kommer att fortsätta kämpa för självständighet. Dessutom har Quim Torra redan hunnit besöka sin föregångare, Carles Puigdemont, som fortfarande befinner sig i Tyskland, samt sina fängslade kollegor.
Quim Torras tydliga budskap och handlingar har fått centralregeringen att gå till handling och förhindra den nya katalanska regeringen från att fungera.
 
 

36 olyckor på sju år i La Cala de Mijas

Det har satts upp hastighetsradars och varningsskyltar. Hastighetsbegränsningen har sänkts från 100 km/h till 80 km/h och så har till och med vägen renoverats för att jämna ut de värsta kurvorna. Men trots alla insatser har det under de senaste sju åren skett 36 allvarliga olyckor på kustvägen N-340 i höjd med La Cala de Mijas. Mer exakt handlar det om kilometerstenen 200 till 202, där kurvan har en radie på 80 grader, vilket gör att det sker många olyckor. Olyckorna orsakas främst av lastbilar som välter i den skarpa kurvan, och som orsakar kilometer- och timslånga köer.
Både Mijas kommun och landstingsrådet har lagt fram förslag på att göra betalmotorvägen gratis vid tillfälle av olycka, för att minska de långa köerna, men något svar från centralregeringen, som administrerar betalmotorvägen, har ännu inte erhållits.
 
 
{loadposition google_native}
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.