Mærsk satsar återigen på Málaga · Sánchez nya regering färdig · Längre vänteslistor än någonsin på privatsjukhusen · Cudeca har brist på volontärer

Mærsk satsar återigen på Málaga · Sánchez nya regering färdig · Längre vänteslistor än någonsin på privatsjukhusen · Cudeca har brist på volontärer

Mærsk satsar återigen på Málaga

Mærsk Line har återigen fått upp ögonen för Málagas industrihamn. Ett nytt avtal innebär att Mærsk inom loppet året kommer att öka sina aktiviteter i Málaga betydligt. Detta grundar för att det nu antas att Mærsk, som har världens största containerflotta, inom loppet av året kommer anlända med över 150 000 containrar. För Málagas hamn innebär det en fördubbling av aktiviteterna.
Mærsk Line är huvudaktionär i hamnen i Algeciras och har inte haft någon betydande aktivitet i Málaga sedan 2014. Detta blir det nu ändring på.
 
{loadposition google}

 

Sánchez nya regering färdig

En del kallar det för ett starkt team, andra ser det som en blandad kompott – men alla är överens om att Pedro Sánchez överraskar med gruppen av ministrar som han satt ihop i sin nya regering. 11 av de 17 ministrarna är kvinnor och bland de nya ministrarna hittas professorer, en astronaut, EU-politiker, en anti-korruptionsdomare samt en författare. ”Regeringen består av ledare som också har förmåga att förhandla och modernisera Spanien”, säger Pedro Sánchez om sin nya regering, som officiellt kliver in nästa vecka. Pedro Sánchez minoritetsregering har mandat fram till våren 2020.
 

Längre vänteslistor än någonsin på privatsjukhusen

Att teckna en privat sjukförsäkring garanterar inte längre snabb och effektiv hjälp – i alla fall inte överallt. Flera privatsjukhus, kliniker och läkare i Málagaprovinsen meddelar nu att patienter med privat sjukförsäkring inte längre får förtur på grund av den låga ersättning som de får från bolagen. Den hårda priskonkurrensen på marknaden för sjukförsäkringar gör att flera bolag bara kan – eller vill – betala mellan 12-20 euro för en konsultation. Detta har nu lett till att privata sjukhus och läkare i dag prioriterar patienter utan sjukförsäkring, då dessa betalar de listade priserna, som vanligtvis är tre till fem gånger högre.
Många patienter med privat sjukförsäkring har länge klagat över de långa väntetiderna, som även kan bero på att flera sjukförsäkringsbolag ofta endast ”köper” en mycket liten kvot av en bestämd tjänst, som snabbt utnyttjas och därefter skapar väntetider. Därför kliver nu flera privatsjukhus, kliniker och läkare nu fram och förklarar situationen med försäkringsbolagen, då det oftast är sjukhusen som får ta emot klagomålen.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Cudeca har brist på volontärer

Cudeca Hospice öppnar två nya second hand-butiker, en i San Pedro och en i Estepona. Därför har de nu behov av volontärer som kan ägna en förmiddag i veckan till att hjälpa till i butiken.
Arbetsuppgifterna består av att ta emot donerade saker och kläder, betjäna kunder och dekorera skyltfönster och butik. Det erbjuds god gemenskap bland volontärerna samt möjlighet att träna både sin engelska och spanska.
Intresserade är välkomna att kontakta Volontäravdelningen på: voluntariado@cudeca.org eller på tel. 952 564 910 / 671 048 304.
Interesserede kan kontakte den Frivillige Afdeling på voluntariado@cudeca.org eller ved at ringe til 952 564 910 / 671 048 304.
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.