Betydligt färre och dyrare bostäder i Málaga · Kungens svåger ska i fängelse · Ricky Martin kommer till Fuengirola

Betydligt färre och dyrare bostäder i Málaga · Kungens svåger ska i fängelse · Ricky Martin kommer till Fuengirola

Betydligt färre och dyrare bostäder i Málaga

Det är snart svårare att hitta bostad i Málaga stad än vad det är att hitta jobb. Den kraftigt ökande turismen har bidragit till så markanta prisökningar att det i dag är svårt för många att klara av att betala de nya, högre hyreskostnaderna. Saken är den att många uthyrare i dag föredrar att hyra ut sina bostäder till turister på enstaka dagar eller veckovis i stället för att hyra ut över lång sikt. På grund av detta har det uppstått brist på vanliga bostäder, vilket inte bara drabbar stadens centrala delar utan även många områden som tidigare ansetts vara lite mer avlägsna. Bostadsportalen Idealista berättar att hyrespriserna i Málaga har ökat med 38 procent under de senaste fem åren samt att hyrespriserna nu ligger på 10 euro per kvadratmeter. Det är alltså i dag svårt att hitta ett hyresobjekt under 1 000 euro i månaden, vilket bekymrar många familjer.
Detta bekymrar även direktören för teknologiparken (PTA) som menar att Málaga nu har en direkt bostadsbrist och att detta kan förhindra nya företag från att etablera sig i Málagas teknologipark, av den enkla anledningen att det är svårt att hitta bostäder till nyanställda som kommer från annan ort.
 
 
{loadposition google}
 
 

Kungens svåger ska i fängelse

Hans straff sänktes med fem månader men det förändrar inte det faktum att den spanska kungens svåger, Iñaki Urdangarin, nu bara befinner sig en hårsmån från sitt fängelsestraff. Fem år och tio månader bakom lås och bom är det som väntar honom. Iñaki Urdangarin bakgrund är att han efter avslutad karriär som professionell handbollsspelare etablerade ett företag som specialiserade sig på att arrangera konferenser och mässor kring idrott och turism. Dock kom det att visa sig att Iñaki Urdangarin och hans partner Diego Torres utnyttjat hans status som del av kungafamiljen till att överfakturera myndigheter varefter duon förde ut pengarna ur Spanien för att undvika skatt. När saken uppdagades dömdes Iñaki Urdangarin skyldig till brott i februari 2017 och nu, utan fler möjligheter till att överklaga domen, är det snart dags för honom att börja avsona sitt straff.
Även den spanska prinsessan Christina de Borbón misstänktes för brott i samband med hennes makes affärer, men år 2017 frikändes hon från de värsta anklagelserna, men hon kom ändå att tilldelades en bot för sitt ansvar som administrator för ett av makens många bolag.
 

Ricky Martin kommer till Fuengirola

Fuengirola kommuns ambitiösa konsertprojekt ”Marenostrum Music Castle Park” vid Castillo Sohail börjar visa resultat. Flera stora internationella namn börjar nämligen komma till staden, som annars alltid stått i skuggan av både Málaga och Marbella. Det senaste stora namnet på sommarens program är ingen mindre än Ricky Martin, som uppträder torsdagen den 16 augusti.
Biljetter till konserten släpps på torsdag kl. 10.00.
På konsertprogrammet för sommaren står även bland annat Santana, som kommer till Fuengirola den 9 augusti.
 
 

{loadposition google_native}

 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.