Spansk minister avgår after sex dagar · Spansk landslagstränare sparkad · Tillslut kom sommaren!

Spansk minister avgår after sex dagar · Spansk landslagstränare sparkad · Tillslut kom sommaren!

Spansk minister avgår after sex dagar

Máxim Huerta hann bara kalla sig kultur- och idrottsminister i sex dagar. Sedan dök en gammal skattesak upp – och så tvingades den nya ministern ta de tunga stegen. Därmed har Pedro Sánchez nya PSOE-regering fått en tragikomisk början, för den nya regeringen tillkom just för att Mariano Rajoy och Partido Popular föll på grund av korruptionsskandalen ”Gürtel”.
Den nu före detta kultur- och idrottsministern fick för några år sedan en skattesmäll på 218 000 euro för att han under perioden 2006-2008, som tv-värd, fakturerade sin lön via ett tveksamt företag, för att minska sin skatt. För ett par dagar sedan förklarade Máxim Huerta att det är en privat sak och att han har avräknat sin skatt. Trots det blev pressen på honom så stor att han avgick.
 
{loadposition google}
 

Spansk landslagstränare sparkad

Bara 48 timmar innan den spanska landslagsdebuten i fotbolls VM har det spanska fotbollsförbundet sparkat landslagstränaren Julen Lopetegui. Förbundet är så sura på att Lopetegui gått bakom ryggen på dem och ingått ett avtal om att träna Real Madrid nästa säsong så att de har bett honom lämna landslagets läger i Ryssland. Man anser att han inte visat respekt samt att han, om han stannade, skulle ha en negativ effekt på laget. Förbundets drastiska beslut har skapat stor oro i hela idrottsvärlden och även skapat tvivel kring landslagets mögligheter i VM.
Den före detta Real Madrid- och landslagsspelaren Fernando Hierro, som i dag är sportslig koordinator i det spanska fotbollsförbundet, tar nu över tränarrollen under sommarens VM. Spanien spelar sin första match i kväll (fredag) mot Portugal.

 

Tillslut kom sommaren!

Så kom sommaren tillslut och enligt meteorologerna har den kommit för att stanna. Nu i slutet av veckan har temperaturerna ökat och hållit sig runt 30 graderstrecket över hela Costa del Sol och det sägs även att årets första värmebölja kommer att dra in över kusten de kommande dagarna. Den varma vinden gör att det känns mycket varmare än det egentligen är.
Vårvädret har varit mycket ostabilt och även i juni har det regnat lite, och temperaturerna har legat 5-6 grader under det normala.
Vanan trogen rekommenderar myndigheterna att man dricker mycket vätska (vatten och drycker med salter och mineraler) samt använder solkräm med hög solskyddsfaktor och underviker att sola mitt på dagen.
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.