Puigdemont stämmer ”Pig Demont” i Marbella · Brännmaneter intar Costa del Sol · Oro i El Corte Inglés

Puigdemont stämmer ”Pig Demont” i Marbella · Brännmaneter intar Costa del Sol · Oro i El Corte Inglés

Puigdemont stämmer ”Pig Demont” i Marbella

Från sin exil i tyskland har Carles Puigdemont stämt företaget ”Pig Demont”, som från Marbella säljer klassiska spanska matprodukter online. Kataloniens före detta ledare känner sig nämligen kränkt då företagets logo är ett grishuvud med glasögon och hår, som påminner om politikerns utseende. Det engelska ordet ”pig” i företagsnamnet betyder nämligen ”gris” och kan därför tolkas som om Puigdemont är en gris. Företagets ägare är långt ifrån överens med Puigdemont. Han förklarar att ”demont” betyder ”vilt” eller ”från skogen” på franska och då företaget främst säljer produkter från vildsvin till den engelska och franska marknaden tycker han att namnet passar hans företag riktigt bra. Dessutom menar han att logon är en klassisk glad gris med vanliga glasögon och frisyr, som inte bör förnedra någon. Patentverket har gett Carles Puigdemont rätt men företagets ägare ämnar överklaga beslutet.
 
 
{loadposition google}
 

Brännmaneter intar Costa del Sol

Inte sedan sommaren 2005 har det funnits så många brännmaneter i havet längs Costa del Sol. Förra veckan samlade myndigheterna upp inte mindre än 8 000 kg brännmaneter från havet och stränderna där de spolats upp stränderna i området mellan Nerja och Málaga, och 3 000 kg mellan Torremolinos och Mijas Costa.
Alla kommuner rekommenderar nu sina badgäster om att vara mycket uppmärksamma när det badas i havet, och skulle man bli bränd rekommenderas det att man söker upp närmaste livräddare för snabb behandling.
Orsaken till att det finns så många brännmaneter i havet just nu är okänd.
 
 
{loadposition google}
 
 

Oro i El Corte Inglés

Allt är inte som det bör vara i det kända varuhuset. Flera styrelsemedlemmar har just fattat beslut om att avsätta den administrativa chefen Dimas Gimeno, som tillträdde tjänsten för ett par år sedan, efter att El Corte Inglés grundare avgick vid döden. Dimas Gimeno var det unga hoppet som skulle förnya det gamla varuhuset men hans idéer och senaste förslag om att börsnotera företaget har inte fallit i god jord hos styrelsen och några av huvudaktionärerna, som består av främst en handfull spanska familjer. Men flera andra tunga huvudaktionärer ser fortfarande Dimas Gimeno som rätt person till att modernisera det gamla, traditionella varuhuset.
Det blåser alltså oroliga vindar bland ägarna och i ledarskapet där den nya administrativa chefen Jesús Nuño de la Rosa och Dimas Gimeno, som inte har accepterat sin uppsägning och fortfarande kommer till arbetet varje morgon, kämpar om makten.
Kanske finns det även andra problem inom El Corte Inglés då varuhuset förra året tvingades lägga om sina lån varefter det har spekulerats mycket kring varuhusets ekonomiska hälsa.
 
 
{loadposition google_native}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.