Hur skyddas små och mellanstora företag mot den nya dataskyddslagen?

Hur skyddas små och mellanstora företag mot den nya dataskyddslagen?

Det är visst inte en enda internetanvändare i hela EU som inte är medveten om att en ny lag gällande dataskydd har trätt i kraft den 25 maj i år. Hur många gångar har du under den senaste månaden gett ditt medgivande för att få lov att se en webbsida? Innan du gav ditt medgivande, läste du då den mycket långa och juridiska förklaring gällande dataskyddslagen? Om vi är mer skyddade nu som användare och EU-medborgare än vad vi var förr, innan den nya lagen trädde i kraft, kan bara framtiden visa.

 
Pernille Kaas från Kaas & Krikemann var i maj på kurs i Boston gällande detta. Debatten var mycket omtalad i USA – innebär den europeiska dataskyddslagen verkligen mer skydd för användarna och drabbar den inte alla de små och mellanstora företagen för hårt? Precis som i Europa är antalet små och mellanstora företag i USA mycket större än antalet stora multinationella bolag. Är du företagsägare finns det därför orsak till att vara på din vakt gällande den nya lagen då de ekonomiska följderna vid överträdelse av lagen är nog till att stänga de flesta mindre företag. Ditt kundregister kan t ex hackas eller en anställd skulle kunna försäga sig. Sannolikheten för att ditt företag blir utsatt för en cyberattack är i dag större än sannolikheten för inbrott. Inte ens Mærsk och de stora bankerna kan undvika att bli hackade. Efterfrågan på försäkringar som täcker cyberattacker och överträdelse av dataskyddslagen ökar. Flera försäkringsbolag i Spanien erbjuder redan täckning mot bägge riskerna, vilket är en god nyhet för alla som har ett kundregister och förvarar personlig information om sina kunder.
Lösningar finns, både om du vill skydda dg mot cyberattacker och sanktioner
– kontakta Kaas & Kirkemann för mer information: 952 47 83 83 – www.kaaskirkemann.net

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.