Jennifer Burai – Saklig, hjälpsam och alltid nära till skratt

Jennifer Burai - Saklig, hjälpsam och alltid nära till skratt

När jag träffar Jennifer Burai råder det ingen tvekan om att denna tjej kommer från Göteborg.
Hennes göteborgska är visserligen inte massivt bred men den finns där, liksom hennes stora leende
och skratt som lätt smittar. Ler gör hon, ofta, vilket förstärker intrycket av henne som vänlig och varm.
 

Sverige, Ungern och Italien

Jennifer är faktiskt är född i USA. Hennes föräldrar samt morföräldrar bodde och arbetade nämligen där när Jennifer kom till världen. Hennes morföräldrar har alltid arbetat inom restaurangbranschen i Sverige och när hennes morfar fick jobb som privatkock i USA flyttade Jennifers föräldrar med strax därefter. Och där föddes så Jennifer. Men livets väg förde hem familjen till Sverige igen när Jennifer var strax över 1 år.
”Visst är jag uppvuxen i Sverige, men bara egentligen skolterminerna. Pappa kommer nämligen från Ungern och så snart skolan var slut för sommaren tog vår lilla familj plats i bilen och reste till släkten i Ungern”, förklarar Jennifer och fortsätter: ”Jag minns somrarna som helt fantastiska, med släkt och vänner överallt. Efter några veckor i Ungern fortsatte vi alltid med bilen vidare till Italien, där vår lilla familj fick sig en helt egen liten semester, vilket jag också uppskattade mycket, och det är det som i grunden fick mig hit till Spanien.”
Nu kan det verka underligt att semestrar i Italien ledde vägen till Spanien, men när Jennifer nådde gymnasiet ville hon studera utomlands. Men hon hittade ingen svensk skola i Italien, vilket hon däremot gjorde i Spanien, närmare bestämt Svenska skolan i Fuengirola, så det avgjorde saken.
 

Jobba har varit en självklarhet

”Jag strävar inte efter någonting ouppnåeligt utan i stället efter att må bra och klara mig själv, och så lever jag i nuet. Vill jag någonting så är jag målmedveten, och det har jag varit hela mitt liv. När jag hittade skolan i Fuengirola visste jag att jag ville gå där, och jag kom in. Mamma och pappa hjälpte till med boende och andra kostnader det första året (som alltså var andra året på gymnasiet) medan jag betalade de mesta själv det sista året på gymnasiet. Det är sådan jag är – jag har alltid velat stå på egna ben, jag har jobbat ihop mina egna pengar sedan jag var 13 år (då jobbade jag bland annat som barn- och hundvakt), så att jobba vid sidan av skolan var ingenting främmande för mig”, berättar Jennifer. Efter studenten, stannade Jennifer kvar och jobbade med det svenska sängmärket Carpe Diem varefter hon for till Sverige ett år för att komplettera studier på universitetet inom bland annat ämnet socialpsykologi. Men flyttlasset gick alltså snart tillbaka till Spanien och efter några år inom projektledarjobb så började hon arbeta inom försäkringsbranschen.
”Jag fick erbjudande om att börja arbeta för Liberty Seguros och det kändes rätt att prova, och nu efter lite mer än två år känner jag att mitt arbete som försäkringsagent är helt rätt. Jag tycker om att hjälpa andra och jag har en fallenhet att se saker ur olika vinklar samt en stor vilja att finna lösningar. Jag möter ofta människor som är tveksamma till försäkringsbolag, men jag vet att de produkter som jag arbetar med är bra, annars skulle jag inte arbeta med det jag gör”, förklarar Jennifer.
 

Organiserar sin tid maximalt

Det är tydligt att Jennifer har skinn på näsan och hennes tatuering hon har ”Vuela con tus propios alas” (Flyg med dina egna vingar) kan inte kännas mer rätt. Framför mig sitter en ung kvinna som går sin egen väg samtidigt som hon har ett stort hjärta och tycker om att arbeta med människor. Och hon arbetar mycket, inte bara med försäkringar utan hon har flera järn i elden med framtida projekt.
Dessutom hinner hon också med vänner, pojkvän och lång promenader med sin hund. Men det räcker inte, Jennifer hittar också tid till mer.
”Semester existerar knappt i mitt liv. När man bor i här på kusten känns det som man har lite semester varje dag plus att jag är duktig på att respektera helgerna och inte jobba då, vilket hjälper till med semesterkänslan! Jag försöker komma iväg på konserter runt om i Spanien och åka iväg när jag finner tid.
Jag ser också till att komma ut i vardagen, t ex så kan jag åka till Sierra Nevada eller Tarifa och ta med mig jobbdatorn bara för att byta miljö”, förklarar Jennifer om hur hon tacklar vardagen.
 

Känner sig själv väl

”När jag ser tillbaka på mitt liv hittills kan jag se att jag nog växte upp snabbt. Jag kan också se att mammas jobb inom psykiatrin nog smittat av sig på mig, redan från det att jag var liten, – att se perspektiv och hjälpa. Jag vet att bara en lösning kanske inte är den allra bästa men olika infallsvinklar finns det alltid”, förklarar Jennifer. När hon säger det sätter hon orden mitt på spiken, för det är just det som är hennes stora styrka. Och nog är det just den förmågan som även gör henne ödmjuk och icke-dömande.
 
Jennifer står stadigt, oavsett var hon befinner sig. Hon är saklig och spiller ingen tid på småprat – varken privat eller i jobbet. Men hon är inte hård mot sin omgivning utan hon har i stället alltid nära till skratt – ett skratt som får den mest iskalla att smälta. Och om du träffar Jennifer över en fika är det högst troligt att hon ställer en mängd frågor om det du talar om, inte för att hon ifrågasätter, utan för att hon är nyfiken och tycker att det är intressant att höra andras syn- och infallsvinklar i olika frågor.
 
”Jag tror gärna att alla har en uppgift i livet, som vi dock kanske aldrig får veta vilken det är, men min skulle lätt kunna vara att få folk att se saker ur flera, olika perspektiv”, skrattar Jennifer.
 

Kort info

Namn: Jennifer Burai
Född: USA 1988
Bor: Torrequebrada
Familj: Liten familj
Gör: Försäkringsagent
Hobby: Tycker om att göra allt, öppen för allt och är inte rädd att prova på.
 

8 favoriter och 2 tips

Dryck: Ett glas kall mjölk
Maträtt: Främst mammas lasagne och allt som får plats i magen
Årstid: Vinter med mycket snö
Tradition: Inte väldigt traditionellt men julen känns viktigt
Semesterminne: Alla år som jag bilat genom Europa
Skolminne: Sammanhållningen mellan alla klasser
Resmål: Sierra Nevada och Venezuela – Isla Margarita, Italien
Fritidssysselsättning: Att vara ute i naturen
Resetips på Costa del Sol:
Byarna runtomkring Sierra Nevada
Njuta av sommaren: Träffa vänner, grilla, hålla sig borta från stan och i stället bege sig inlands, samt passa på att bara vara.
 
Av Sara Laine, foto: Simon Goltermann och Mugge Fischer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.