Ny PP-ledare i motvind · Toppen i den ryska maffian gripen i Marbella · Maneterna lämnar Costa del Sol

Ny PP-ledare i motvind · Toppen i den ryska maffian gripen i Marbella · Maneterna lämnar Costa del Sol

Ny PP-ledare i motvind

Han har bara suttit på posten i några veckor men Pablo Casado har redan fått problem. Flera rektorer, domare och den offentliga åklagaren tvivlar nämligen på sanningshalten av Pablo Casados examenspapper från det erkända universitetet Rey Juan Carlos i Madrid. Det har nämligen dykt upp information om att han, under perioden 2008-2009, inte har följt sin utbildning i tillräcklig grad liksom att han endast deltagit vid fyra av totalt 22 examensprov. Ryktena och anklagelserna är många, dock är det knappt med fakta, varför fallet nu kommer att tas upp av domstol.
Pablo Casado valdes i slutet av juli till posten som ny partiledare för Partido Popular, efter Mariano Rajoys avgång. I den avgörande valrundan fick han 60 procent av rösterna mot sin motkandidat Soraya Sáenz de Santamaría, som var Rajoys vicepresident.
Pablo Casado är endast 37 år gammal men har gjort blixtkarriär inom partiet genom PP i Madrid.

 
 
{loadposition google_native}

 

Toppen i den ryska maffian gripen i Marbella

Den spanska nationalpolisen har återigen slagit till mot den ryska maffian i Marbella. Under ett storstilat tillslag grep polisen tre ledare ur den ryska maffian när de befann sig mitt i planeringen av ett dåd som skulle döda ledaren för ryska maffians största rival, som befann sig på semester i Marbella. Den spanska polisen hade noterat att flera förmodade ledare ur den ryska maffian befann sig i Marbella och så slog de till. De gripna sitter nu häktade i Málaga.
Det är långt ifrån första gången som polisen slår till mot den ryska maffian medan de befinner sig i Marbella. Under de senaste åren har spansk polis gripit inte färre än 129 förmodade medlemmar av den ryska maffian.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Maneterna lämnar Costa del Sol

Under flera dagar förra veckan sågs röd flagg vaja på flera av Costa del Sols stränder. Mängden maneter som sköljts in över kusten har varit så stor att myndigheten känt sig tvungna till att förbjuda bad i havet. De 11 000 kg maneter som sköljts in över stränderna visar hur allvarlig situationen har varit.
Men i början av denna vecka har strömmarna återigen bytt riktning och maneterna följer dessa, vilket för dem långt bort från kustens många badglada turister och fastboende.
 
 
{loadposition google}

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.