Stort utvecklingsprojekt på gång · Konkurrensrådet lägger sig i debatten om uthyrningslägenheter · Innovativt fyrverkeri utgör startskottet för Málagas feria

Stort utvecklingsprojekt på gång · Konkurrensrådet lägger sig i debatten om uthyrningslägenheter · Innovativt fyrverkeri utgör startskottet för Málagas feria

Stort utvecklingsprojekt på gång


Medan regeringen gör stora investeringar i utbyggandet av nätverket till höghastighetståget AVE i hela landet arbetar andra redan på framtidens tåg. Det vill säga ett tåg som i framtiden kommer att vara ännu snabbare än AVE-tågen, som i dag bland annat kör passagerare från Málaga till Madrid på bara 2 timmar och 20 minuter. Det nya tåget heter ”Hyperloop One” och är ett privatägt projekt från bolaget Virgin.
Virgin har just skaffat 19 000 m2 i industriområdet Bobadilla, mellan Antequera och Granada, där 250 utvecklare i tio år (mellan 2020-2030) ska arbeta på att få framtidens tåg på räls.
Projektet har en budget på 431 miljoner euro.

 
 
{loadposition google_native}
 
 

Konkurrensrådet lägger sig i debatten om uthyrningslägenheter

Det spanska konkurrensrådet (CNMC) går nu aktivt in i debatten gällande alla de uthyrningslägenheter som setts öka explosionsartat de senaste åren i flera städer och områden, som i t ex Málaga. Saken är den att flera stora kommuner som Madrid, Bilbao och San Sebastián har infört en gräns på antalet bostäder som får hyras ut, men detta strider mot konkurrenslagen om fri konkurrens, menar rådet. Rådet hänvisar till att den typen av regler och lagar ska fattas av central- eller regionalregeringen. I sin senaste rapport visar uthyrningsportalen HomeAway att mängden uthyrningsbostäder ökat med 32 procent de senaste två åren.
Det är speciellt den stora mängden nya uthyrningsbostäder i städerna som har skapat missnöje bland lokalbor.
 
 
{loadposition google_native}

 

Innovativt fyrverkeri utgör startskottet för Málagas feria

Kreativiteten får flöda fritt när ett 13 minuter långt fyrverkeri skjuter igång provinshuvudstadens feria fredag natt kl. 24.00. Kommunen lovar ett nytt, annorlunda och innovativt fyrverkeri som designats av företaget Ricasa, som bland annat stod bakom fyrverkerierna till invigningsceremonin till OS i Sidney år 2000.
Till fyrverkeriföreställningen i Málaga kommer det också att finnas ett specialkomponerat stycke musik.
Årets stadsfest i Málaga skjuts igång vid midnatt i dag och fortsätter fram till måndag – veckan efter (pågår alltså 11-19 augusti). Traditionen trogen kommer det att finnas massor av olika aktiviteter, fest och människor på feriaplatsen (intill kongresscentret) samt i de centrala delarna av staden.
Det förväntas över fem miljoner besökare i staden dessa dagar vilket betyder att det är svårt att ta sig in till stan med egen bil och näst intill omöjligt att hitta parkeringsplats. Därför rekommenderas det att man använder sig av kommunala transportmedel: från de norra och ostliga delarna av provinsen rekommenderas att man väljer buss och från Fuengirola, Benalmádena och Torremolinos rekommenderas att man väljer tåg.
Läs mer på: www.feriamalaga.es
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.