Jag är ingen motståndare till den konventionella hälsovärlden och jag har ingenting emot medicin, så länge den används med omtanke och inte hetsigt, vilket verkar vara så som det är nu för tiden.

 
Med BodyTalk görs att kroppen bättre kan hantera den medicin som en klient valt att ta samt minskar oönskade biverkningar, dessutom involveras kroppen i den plan som en läkare lagt upp tillsammans med sin patient.
Väljer man att inte lyssna till sin kropps råd bör man åtminstone se till att den får besked om när beslutet är fattat. Speciellt levern, som är ett planeringsorgan i både fysisk och konceptuell mening, har svårt att fungera optimalt och utföra sina många komplexa uppgifter om den inte involveras i planeringsarbetet.
 
Kommunikationen mellan kroppens alla celler bör alltid vara perfekt och det är detta som BodyTalk siktar mot. Om rätt kommunikation äger rum i klientens BodyMind kan kroppens många friska celler till och med klara av så tung medicin som cellgifter.
 
Många alternativa behandlingsmetoder arbetar på både det fysiska och mentala planet men om cellkommunikationen inte är optimal och flödet i kroppens energibanor inte kan ske obehindrat verkar inte dessa behandlingar så bra som de skulle kunna. Man kan säga att BodyTalk skapar broar mellan den konventionella och den alternativa hälsovärlden.
 
Jag får ofta frågan om vad jag gör när en människa med cancer kommer för behandling hos mig. Mitt svar är att det för min del inte är någon skillnad i min inställning till BodyTalk-sessionen, det gör ingen skillnad om personen som kommer till mig har cancer i stadie 4 eller fibromyalgi, är deprimerad eller har nageltrång. Jag arbetar inte med diagnoser och behandlar inte heller sjukdomar. Jag behandlar människan och inte cancerpatienten. Jag gör det möjligt för människan att observera sin egen process för att bekämpa sjukdom – oavsett om det är cancer, biverkningar av medicinsk behandling, oförklarlig smärta, brist på livsglädje eller nageltrång – till att förebygga, få en klar hjärna och en stark kropp. Det handlar inte om att må bättre. Det handlar om att må bra!
 
Det både talas och skrivs mycket om diagnosgaranti. Själva diagnosen verkar vara det fundamentala i många hälsosystem, både konventionella och alternativa. Man samlar symptomen, gör en rad undersökningar och matchar sedan listan av symptom på sjukdom och resultat med ett namn. Paradoxalt nog verkar det vara så att ju mer utvecklat vårt hälsoväsen är desto längre är vägen till läkning.
 
Folk vill veta vad som är fel och det ska helst ha ett fint latinskt namn. Det imponerar, någonting som slutar med ”itis”, ”gi”, ”si” eller ”ose”.
Icke desto mindre har inte två personer exakt samma symptom och namnet på sjukdomen säger ingenting om varför personen har symptomen.
 
Innan jag började studera BodyTalk trodde jag naivt att läkarna och vetenskapsmännen visste mycket mer än vad de faktiskt gör. Jag trodde t ex att de visste vad gikt är. Men allteftersom studierna fortskred gick det allt mer upp för mig att det ofta handlades i någonting som liknar blindo. Läkarna vet helt enkelt inte varför man får gikt, om det kan läkas och i så fall hur… Men med en av sjukdomens över 200 diagnoser i handen får patienten finna sig i att vara nöjd.
 
Jag kan förstå att det är ett problem när patienterna pressar på hårt för att få veta vad som är fel. Och dessutom ställer myndigheterna allt strängare och hårdare krav på snabb diagnos. Det måste vara hur irriterande som helst. Och om patienten sedan är nöjd med ett eller annat fint latinskt namn följt av ”kronisk” plus ett recept med några hieroglyfer som ingen förstår, ja, då är alla glada.
”Här har du en diagnos och ett recept – så håll dig nu väck!”
 
Ibland kan medicinen, dem kemiskt framställda eller den naturliga, hålla sjukdomen i schack, men bara så länge man tar preparatet. Ska läkandet däremot vara långvarig måste vi ta reda på vad som orsakar tillståndet i kroppen eller sinnet. Det är alltid en kombination av faktorer; fysiska, emotionella, genetiska, miljömässiga… och alla dessa faktorer ska adresseras innan god hälsa kan bli någonting bestående.
 
Kroppen vet mycket mer än till och med de mest fantastiska forskarna och behandlarna, och det är därför det är just kroppen som vi BodyTalkare kommunicerar med.
 
Vill du boka tid för en BodyTalk-session, ring eller skicka ett meddelande/e-mail till Helle Espensen, Aukt. BodyTalker – www.bodytalk-torreblanca.com
helle.torreblanca@gmail.com – tel. +34 607 62 91 06
Av Helle Espensen, auktoriserad BodyTalker – både människor och djur är välkomna.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.