Det skär i våra hjärtan varje gång som vi möter idrottsmänniskor som tvingas sluta på grund av skador och smärta. Oavsett om du är elitidrottare eller bara idrottar på din fritid är du säkert rädd för att skador och smärta när du tränar. Det är hälsosamt att motionera. Ja, ny forskning visar att det faktiskt är något av det hälsosammaste vi kan göra för vår kropp. Men om vi tränar på väldigt hög nivå så vet vi att det också har en nedbrytande effekt, ofta för att kroppen inte riktigt hinner återhämta sig samt för att den hålls i en stressituation för länge, vilket tär på kroppen.

 
När vi sportar och idrottar utsöndrar kroppen mycket kortisol, och kortisol är hälsosamt men bara i begränsad mängd. Utsöndrar vi för mycket så tär det på de viktigaste elementen i kroppen.
 

Chloe och Friederich är holistiska behandlare som ser din kropp som en helhet och erkänner att din livsstil, ditt sinne, ditt psyke och din kropp hänger ihop! Tillsammans har de mer än 25 års erfarenhet i behandling av hormonella obalanser och kroniska sjukdomar. De är grundare av currame-metoden, Health Mentor utbildningen och Skapa naturlig (hormon) balans.

Läs mer på: www.currame.com, www.facebook.com/currame/ och @curra.me, eller maila: info@currame.com.
Kosttillskott: www.currame.nordicvms.com

Oavsett vad du vill uppnå i ditt liv – om det är att få bukt med ditt eksem, tarmproblem, ätstörningar eller om du drömmer om att bli gravid, leva hälsosamt, göra upp med ditt förflutna eller förstå kroppens inre dialoger kan de hjälpa dig att nå dina mål.

I deras behandlingar använder de laboratorietester, kostjusteringar, kosttillskott, homeopati och mycket mer.

 
 
Det finns mycket positivt att säga om motion och rörelse. För det första stärker det ditt skelett, dina leder och muskler. Det gör alltså att din kropp inte förfaller. Det är nämligen så att när vi rör oss och vårt skelett upplever någon form av belastning så utsöndras aminosyror, som verkar uppbyggande på leder, brosk och skelett. Utöver det utsöndrar du ett lyckohormon, endorfiner, som utöver att göra dig lycklig även fungerar som smärtlindring, och det kan vara mycket fördelaktigt i din vardag.
 
Det är alltså väldigt sunt att träna kroppen och väljer du en sport som på köpet intresserar dig och kanske hjälper dig att finna barnet inom dig själv, ja då ska du ju inte gå miste om det. Eller?
 
De flesta börjar uppleva skavanker i samband med att de tränar när de blir 40 år +. Ofta är det knän, armbågar, höfter eller rygg som strular. Och dessvärre slutar de flesta att träna det som de trivs så bra med.
Känner du igen dig i detta? Ja, då har du säkert varit på några läkarbesök, kanske har du legat på operationsbordet också, och du har säkert fått en kräm eller injektion med binjurebarkhormon.
 
Binjurebarkhormon är någonting som kroppen skapar själv. Binjurarna utsöndrar nämligen viktiga hormoner i din kropp, som både är igångsättare, ger energi och vitalitet, är smärtlindrande, påverkar ditt hjärta och kretslopp, ditt immunförsvar, ditt tarmsystem, är med och minskar inflammation och påskyndar läkningsprocesser – det är därför din läkare förespråkar det.
Men så är det ju bara så att din kropp är biologisk och det kan därför ofta kännas som att det hjälper en tid, men så återkommer problemen.
 
Tänk nu om vi kan aktivera kroppens egna självläkande förmåga och verkligen börja bygga upp din kropp och därmed förebygga?
 
De flesta ser kroppen som någonting som ska leverera – och det ska den också, men du ska även sörja för att den kan leverera. Det är här som vi kommer in i bilden – det är nämligen viktigt att bygga upp din kropp.
Genom att bygga upp din kropp börjar du också förebygga skavanker i framtiden.
 

Hur bygger man så upp sin kropp?

Grundläggande är att du ska ha fokus på basiska matvaror, mycket grönsaker, goda oljor från fisk, kokos och oliv, vatten, uppbyggande kosttillskott som bra aminosyror, som bygger upp leder och muskler, samt vitaminer som stöttar ditt immunförsvar.
 
Varje atlet har unika krav på framgång och om du frågar oss så börjar det med optimalt bränsle. Men vet du vilket näringsbränsle som passar din kropp bäst för att nå din maximala förmåga samt undvika skador?
 
Visste du att du kropp innehåller 70 miljarder celler, som ska förnyas, optimeras och underhållas varje dag? Det krävs naturligtvis mycket arbete och energi från din kropp, så det är mycket viktigt att du ger din kropp hälsosam mat och kosttillskott varje dag. Med det sagt är detta inte tillräckligt för att upprätthålla en stark och sund kropp. Daglig påverkan från giftiga föroreningar, raffinerade matvaror och hormonstörande ämnen stressar din kropp både på in- och utsidan, trots att du kanske inte märker det. Några av de vanligaste symptomen på detta tillstånd är ömhet, trötthet, stress och huvudvärk.
Om hänsyn inte tas till dessa kan de utvecklas till tidigt åldrande och skador.
 
För att bli kvitt en idrottsskada på naturligt sätt samt för att förhindra framtida idrottsskador är det viktigt att undersöka din kropp, inte bara på utsidan utan även på insidan. Med vår kunskap om kroppens biologi och din expertis om hur din kropp känns och reagerar i bestämda situationer, kan vi som ett team hjälpa dig, så att du snart ska komma tillbaka på banan igen.
 

En lösning kan vara:

Laboratorietester skapar en detaljerad översikt över ditt fysiska tillstånd. Varje test har designats för att upptäcka en eller flera bestämda funktioner som kardiovaskulär hälsa, toxicitet, gastrointestinala och metabolistiska funktioner m.m. Med sådan information blir våra diagnoser mer precisa samt behandlingarna mer effektiva och lyckade.
Då vi arbetar med över 100 olika laboratorietester kan vi anpassa ett behandlingsprogram som designas efter just dina behov.

 

DNA sport

Detta test vänder sig till sportiga personer, både professionella och fritidsmotionärer, som vill ha hjälp med hur de på bästa möjliga sätt kan uppnå och utnyttja deras fysiologiska potential
 
DNA Sport laboratorietest undersöker olika biologiska områden som påverkar träningsrespons och idrottsprestationer såsom inflammation, blodgenomströmning och respiration, energiproduktion och bränslemetabolism.
 
Testet visar:
• Intensitetsnivå
• Varaktighet
• Frekvens
• Träningstyp
• Återhämtning i tid och sömn
 
DNA Sport kartlägger genvariationer som kan påverka människans fysiologiska potential, bland annat huruvida den individuella atleten genetiskt är disponerad för uthållighetsträning eller träning som är mer styrkeorienterad, atletens återhämtningshastighet samt disponering för inflammationstillstånd och skador.
 
Utifrån personens gen-resultat är det i högre grad möjligt att välja och planera den optimala träningen. Och du kan använda DNA Sports som ett effektivt verktyg i planeringen för ett optimalt träningsprogram oavsett om du är atlet på hög eller låg nivå.
 
Atletisk framgång kommer först och främst från en personlig träningsstrategi som optimerar din genetiska potential, stöttas genom att välja rätt livsstil, näring och miljöinteraktioner för att optimalt uttrycka dina ärftliga gener.
 
Detta test tar du bara en gång i livet och det är ett enkelt salivtest.
 
DNA-testet hjälper dig med att:
– undvika framtida skador
– optimera din förmåga
– uppnå dina idrottsliga mål snabbare
– stötta din kropp på ett hälsosamt och naturligt sätt
– förhindra inflammation och oxidativ stress
– stötta din energiproduktion och ben- /muskelstruktur
– förbättra din självkänsla och ditt självvärde
 
Vill du göra det där lilla extra för din kropp? Boka då Friederich till en hälsokonsultation, som kan göras antingen hos Centro Sanum eller hemma hos dig: friederich@currame.com eller på +45 2720 7723
Varje månad har Friederich en gratis dag, då du kan komma in till Centro Sanum med frågor och få gratis råd av honom.
På återseende! 🙂
Chloe N. Bjoerk & Friederich Damore Bruun
Av Friederich Damore Bruun & Chloe N. Bjoerk – Holistic Nature Doctors, författare, utbildningsledare och Master Health Mentorer

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.