Vårt hus, vår tillflykt, vår borg… Kortfattat – vårt hem

Vårt hus, vår tillflykt, vår borg... Kortfattat – vårt hem

Det är inte alla som känner till att det inte är obligatoriskt att teckna en hemförsäkring, förutom om huset är belånat. I Spanien är detta den enda situation som kräver att man har en hemförsäkring. Men, med det sagt, och även om det inte är obligatoriskt, rekommenderas man ha hemförsäkring och det är också viktigt att vara förberedd på alla eventuella olyckor och händelser.

 
Det första du bör veta är att du inte behöver teckna hemförsäkring med den som du tecknar bostadslånet hos. I stället kan du fritt jämföra priser på marknaden och teckna den produkt som passar och täcker dina behov bäst.
 
Fram till för några år sedan kunde banker kräva att man om man tecknade bostadslån hos dem även skulle teckna tillpassade produkter, såsom hemförsäkring, hos banken. Nu finns det dock en lag som förbjuder banker från att länka bostadslån till köp av försäkringar. Men för att möta bakens krav på hemförsäkring kan ditt försäkringsbolag inkludera en klausul i dina försäkringsvillkor, som registrerar banken som du har bolån hos som låneförmånstagare.
 
Därefter, den viktigaste frågan är: vilken är den bästa försäkringen för ditt hus?
Här kan Liberty Seguros kan hjälpa dig samt ge dig redskapen för att fatta det bästa beslutet.
 
Det finns många mycket intressanta och användbara delar som inte alla försäkringsbolag erbjuder i sina försäkringar. Liberty Seguros erbjuder bland annat täckning för följande:
• Upp till 1 000 euro i kompensation för extra vattenförbrukningskostnader.
• En oslagbar DIY-service.
• Skador på dina trädgårdsmöbler.
• Dina tillhörigheter kommer att försäkras baserat på ”nyvärde”.
• Juridiskt försvar, skadeståndsanspråk samt IT-service.
• Hemhjälp, 24-timmar om dygnet, 365 dagar om året, med ett enkelt telefonsamtal till 900 243 657, på engelska eller tyska.
• Returbiljett till ditt hem i Spanien om du är utomlands i ditt hemland och en oförutsedd fordran skulle inträffa.
 
Liberty Seguros har ett brett nätverk med över 300 mäklare och agenter som arbetar för att ge objektiv, vänlig och professionell rådgivning. Vi vet att alla hem är olika och att någonting så viktigt som ett hem förtjänar ett personligt möte med en professionell försäkringsrådgivare.
För mer information, se: www.libertyexpatriates.es eller ring: 91 342 25 49.

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.