Omfattande vägarbeten i flera kuststäder · Två ministeravhopp på 100 dagar · Färre passagerare på flygplatsen

Omfattande vägarbeten i flera kuststäder · Två ministeravhopp på 100 dagar · Färre passagerare på flygplatsen

Omfattande vägarbeten i flera kuststäder

I både Fuengirola, Mijas och Torremolinos kommer flera centrala vägar vara avspärrade och helt eller delvis avstängda för trafik under längre tid. Efter flera månaders planerande påbörjar nu de tre kommunerna omfattande förbättringar av infrastrukturen. I Torremolinos investeras 740 000 i den tredje och sista fasen i ombyggandet av den centrala boulevarden Carlota Alessandri, som förr var en av stadens mest attraktiva och trafikerade gator. Kommunen har minskat antalet vägbanor för att på så sätt ge mer plats åt fotgängare, och nya parkeringsplatser har skapats för att främja näringslivet. Även i Mijas ska det bli fler parkeringsmöjligheter. Där anlägger kommunen bland annat två nya, stora parkeringsplatser, närmare bestämt en i Las Lagunas och en i La Cala. Mijas kommun ska också påbörja renoveringen av den hårt trafikerade vägen Camino de Coín.
I grannkommunen Fuengirolas investeras det 1,5 miljoner euro i ombyggandet av den andra delen av infartsvägen till centrum, Avenida Alcalde Clemente Días. Första delen invigdes för ett år sedan och har fått mycket beröm för designen. I Fuengirola startar även omfattande vägarbeten omkring gatorna Arroyo María Barranco och Valladolid.
De första byggarbetena ska stå färdiga innan jul medan andra beräknas vara färdiga först strax innan kommunvalet i maj nästa år.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Två ministeravhopp på 100 dagar

Pedro Sánchez minoritetsregering har fått en turbulent start. Under regeringens första 100 dagar har redan två ministrar hoppat av sina poster. Efter bara en vecka i tjänst tvingades kulturministern Màxim Huerta kliva av då det avslöjades att han har en gammal skatteaffär som spökar, och i början av veckan meddelade hälsoministern Carmen Montón att hon avgår då det uppstått tvivel kring äktheten av hennes examensbevis. Det är andra gången i år som en framstående minister tvingas avgå på grund av tveksamma examensbevis. Nu kräver oppositionen att Pedro Sánchez öppet visar sin doktorsgrad, som han avslutade 2012.
 
 
 
{loadposition google}
 

 

Färre passagerare på flygplatsen

För första gången sedan 2009 minskar passagerarantalet på Málagas flygplats. Under årets första sex månader ökade antalet men under juli och augusti förlorade flygplatsen lite över 2 procent av sina passagerare samt motsvarande flygtrafik. Siffror från spanska statistiska centralbyrån (INE) och hotellens branschorganisationer, som presenterades förra veckan, visade samma trend.
Málaga flygplats menar att orsaken till minskningen ligger i det ökade intresset för destinationer som Turkiet och Tunisien.
Sett över hela året blir 2018 dock nog lika bra som 2017, så oavsett vad, så fortsätter den planerade expansionen av flygplatsen kapacitet.
 
 
{loadposition google}
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.