Stort bankrån i Marbella · Gibraltar får speciell status trots Brexit · Hoffmans torg ifrågasätts

Stort bankrån i Marbella · Gibraltar får speciell status trots Brexit · Hoffmans torg ifrågasätts

Stort bankrån i Marbella

Under måndagsmorgonen rånades Bankinters filial på Ricardo Soriano i Marbella på 200 000 euro. Rånet utfördes av tre beväpnade män klädda i arbetarkläder. Männen tog sig in genom ett hål i väggen, som de troligtvis har förberett under helgen. Genom hålet tog männen sig direkt in i styrelserummet därifrån de tog sig vidare in i själva banken, där personalen precis mött upp för att börja dagens arbete. Bankrånarna försvann därefter spårlöst ut genom samma hål som de kommit in igenom och med sig hade de hela bankens behållning på 200 000 euro. Polisens enda spår efter gärningsmännen är deras längd, klädsel samt deras tydliga andalusiska dialekt.
Nu för tiden är bankrån ovanliga. Orsaken bakom detta är ökad övervakning samt det faktum att banker sällan har stora mängder kontanter.

 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Gibraltar får speciell status trots Brexit

Medan politikerna i Bryssel fortsätter att arbeta på samt förhandla om britternas utträde ur EU bekymrar sig folk på och omkring Gibraltar om framtiden för de 5 000 – 10 000 personer som dagligen korsar gränsen mellan Spanien och Gibraltar för att ta sig till jobbet, samt för det omfattande samarbetet som sker mellan myndigheter och företag vid Gibraltarsund. Men Michel Barnier, som är högsta ansvarig inom EU för Brexit-förhandlingarna, försäkrade i måndags de spanska myndigheterna om att EU kommer att garantera Spanien ett speciellt avtal med Gibraltar så att Brexit inte ska påverka förhållandet till klipphalvön.
Mötet mellan Michel Barnier och den spanska statsministern Pedro Sánchez samt landets utrikesminister Josep Borrell hölls i Madrid i början av veckan.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Hoffmans torg ifrågasätts

Den lilla byn Ojén, 10 km. norr om Marbella, har hamnat i ett limbo. En av byns centrala torg heter nämligen ”Plaza Juan Hoffman” efter tysken Juan Hoffman, som på 1970-talet var tysk konsul i Málaga och tog initiativ till att starta den tyska skolan i Ojén. Nu har dock dagstidningen SUR skrivit att Juan Hoffman varit aktiv i det tyska nazistpartiet under sin ungdom.
Ojéns borgmästare José Natonio Gómez vill inte fatta några förhastade beslut om torgets framtid och säger: ”Den information som vi mottagit från pressen den senaste tiden är inte uppmuntrande. Men vi vet också att han fick en statlig begravning i Tyskland.”
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

PAD arrangerar hundföreställning i Centro Nórdico

Kom och träffa några av hundarna som kan adopteras, delta i roliga tävlingar och köp lotter. Det kommer naturligtvis även finnas servering där man kan köpa mat och dryck.
Välkommen söndagen den 30 september i Centro Nordico!
 
hund pad
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.