Spaniens ekonomiminister: ”Förr eller senare får vi en ny kris” · Lyxbostäder med örtträdgårdar · Motorvägsarbetet vid Benalmádena går framåt

Spaniens ekonomiminister: ”Förr eller senare får vi en ny kris” · Lyxbostäder med örtträdgårdar · Motorvägsarbetet vid Benalmádena går framåt

Spaniens ekonomiminister: ”Förr eller senare får vi en ny kris”


Spanien nya ekonomiminister, Nadia Calviño, var mycket tydlig i tonen när hon i mitten av veckan talade inför en grupp spanska och tyska företagsledare under en mässa i Frankfurt. ”För 10-15 år sedan trodde många att den ekonomiska cykeln hade ändrats, men så är det inte. Förr eller senare får vi en ny finanskris”, sa ekonomiministern, som samtidigt garanterade att hennes regering gör allt för att nästa kris ska komma så sent som möjligt samt att Spanien då ska vara bättre rustat. ”Vi håller på att bygga upp en mer solid ekonomi. Och det är inte nog. Vi skapar tillväxt och genomför nedskärningar. Vi måste också höja några skatter i tid”, sa hon och hänvisade till de kanske kommande skattehöjningarna för höginkomsttagare.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Lyxbostäder med örtträdgårdar

Första spadtaget till ett av kustens dyraste projekt kommer att tas innan året är slut. Med en total budget på 15 miljoner euro kommer entreprenören Altur Homes bygga 13 lyxbostäder i Benahavís. Varje enskild villa kommer att kosta mellan 1,2-1,4 miljoner euro att bygga. Enligt promotorn får man inte bara en stor och lyxig bostad med fri havsutsikt på en av kustens mest attraktiva tomter. Man får även en ekologisk bostad med återanvändbar energi och stora örtträdgårdar för att kunna odla ekologiska grönsaker. Bygget förväntas ta mellan 18-20 månader och köparna förväntas vara rika skandinaver, belgare och engelsmän.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Motorvägsarbetet vid Benalmádena går framåt


Enligt Benalmádenas borgmästare, Victor Navas (PSOE), kommer motorvägsarbetet vid km. 222 på A7 motorvägen bli klart innan utsatt tid. Vägarbetet ska bredda på- och avfartsvägarna från och till Arroyo de la Miel och Benalmádena, som nu, varje dag under rusningstid, verkar som en flaskhals med köer på flera hundra meter, som kan ta upp till 20 minuter att komma igenom. 20 personer arbetar med bygget varje dag, som uppskattades ta 51 månader. Men nu säger alltså borgmästaren att arbetet blir färdigt i förtid. Den totala budgeten för projektet uppgår till 10 miljoner euro och ska alltså förbättra förhållandena för det 15 000 bilister som dagligen ska till och från Arroyo de la Miel och Benalmádena via motorvägen A7.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 

Välgörenhetsmiddag för åsnorna i el Refugio del Burrito

Söndagen den 30 september hålls det en välgörenhetsmiddag med under hållning av Dave Lee från “The Rat Pack” på Hotel Tamisa Golf.
Kuvertavgiften är 37 euro, varav 10 euro går till åsnorna. I kuvertavgiften ingår trerättersmiddag samt en halv flaska vin.
Boka din plats på: reservas@hoteltamisagolf.com eller direkte hos Inga på tel. eller whatsapp: 654 513 380
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Dela

Kanske gillar du även

© 2009-2019 En Sueco – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Sök på En Sueco

Planerat underhållsarbete: Lördagen den 5 augusti 2023 från kl. 08.00 kommer det att göras uppdateringar på ensueco.com. Under tiden som underhållsarbetet utförs kommer sidan att vara otillgänglig och detsamma gäller för En Suecos app. En Sueco ber om överseende med detta.